četrtek, marec 30, 2006

Estetika nelepega

Nič takega se ni dogodilo, kar bi imelo klicati po tem, da se ta nedogodek zapiše.
V teh dneh se večkrat sprašujem, zakaj morajo hiše imeti strehe, termo in hidroizolacije, pa zakaj ne smejo imeti toplotnih mostov, zakaj morajo fasade imeti lep izgled - take stvari naprimer. Potem pa se peljem po steletovi proti sosedu in ugotovim, da se drugi zavoljo takih stvari ne obremenjujejo tako zelo (in poleg tega še mastno zaslužijo). No ja, iskreno upam da ne bom nikoli taka!! Od sedaj naprej bom k sosedu hodila iz zgornje strani - od tam se malo manj vidi tega monstruma od arhitekture... Bo bolj varno. Če bi hodila po spodnji poti bi se lahko še česa nalezla...
Sicer sem pa včeraj prebrala v časopisu, da bomo dobili še več novogradenj v takem estetsko neobremenjenem stilu. In še več nakupovalnih hramov. Kako lepo bo to naše starodavno mesto šele takrat!! Ko bomo vse pozidali z bloki in nakupovalnimi centri, bomo nemara ugotovili, da mestu do popolnosti manjka le še en velik nogometni stadion. Ker ne bo več praznih parcel, bomo podrli Šutno - ki je itak prazna in se poseda sama vase - in bomo zgradili stadion. Ko ga bodo vrli občinarji otvorili, bo eden izmed njih - vsi vemo kdo to je - zastonj delil kranjske klobase. No ampak to je že druga zgodba...

Hm, kadar se slučajno ne obremenjujem z estetskimi in inženirskimi problemi in namišljenimi zgodbicami ter s pisanjem bloga katerega nihče ne bere, nabiram regrat in hodim na sprehode, obuta v krasne nove gumijaste škornje, ki niso iz Kuric (beri: Ko ko ko......ška) in (predvsem!!) niso koštali 25.000 sit!! So iz Berlina. Koštali so 8 eurov. Škornji so tudi edini razlog zaradi katerega se veselim aprilskega dežja.

Nihče me ne povabi na kebap. Nihče (z izjemo nebistrega medveda) ne napiše komentarjev na moj Blog.

Poslušam: avtobus ki pelje na progi Tuhinj - Kamnik
Razmišljam: o vrsti senčil ki jih bom uporabila pri leseni hiški

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

javlja se anonimni...
sem se malce skrila in sem zdej spet najdla tale tvoj blog, pa se malo javljam...
vidim, da si pridna in nabiraš regrat..ti kevin pomaga?
ena izmed boljših stvari pomladi je tudi regrat... samega lahko ješ, tolk je dober.
včeraj sem bila na kebabu....blazno dober je bil, tolk da veš..
upam, da greva še pred tvojim 30 rd midve???
:))
anonimna se odpravlja nazaj na delo

Vanja pravi ...

Ja, najboljši je regrat brez kebaba! Danes ga nisem nič nabrala, sem namesto tega posedala na terasi in spila dve kavi. Je pasalo.
Drugače pa regrat (fajn kisel) zelo dobro nalega na mačka!! Preverjeno!
Anonymous, lepo službuj!

P.S. Si bova enega privočili pred mojim tridesetim! Petek?

medvedpu pravi ...

medve pu je zelo bister. ni res, da ni, samo spet se ni mogel spomniti svojega gesla, ker zakaj pa sploh hočejo imeti povsod ta trapasta gesla?! Najbolj mu gredo na živce banke in kartice in ... Jih vedno sproti pozabi in potem ne more zapravljati.

Kako pa nalezeš regrat na mačka, saj maček vendar ne more biti tako neumen, da bi čakal, da se ga pokrije z regratom? Kakšen pa je sploh potem? Mora biti res čuden!

O prehrani raje ne bi, ker sem spet strašno lačen pravzaprav sem kar naprej).
Nisem tak ljubitelj kebaba - medvedom gre težko v trebušček. Meni je precej bolj všeč falafel, ker je bolj meden in ga peče sirski pek, ki zgleda na svetu tako kot ata medved arabikus in sem zato dosti tam. Mogoče se pa kaj srečamo. Če se, častim baklavo (zelo medena!), samo ne vem, če je to trenutno politično korektna jed, ker so vsi, ki jih poznam na dijeti in jedo samo dijetetično hrano in jih nedijetjetična baklava ne interesira zelo. Škoda! Ne! V bistvu je sreča, ker je bo zame več ostalo!
Dober med!

medvedpu pravi ...

Tudi ni res, da bo SAJVEMOKDO pekel klobase na Šutni. Zdaj bo šef en čisto drug (cel kup govoric kaže v to smer) in bo starega predelal v salame in jih zataknil v auspuh od 10 000 obratov. To se bomo smejal!

In res ni res, da nisem bister, samo ne morem napisati celega odgovora naenkrat, ker se ga ne spomnim.

medvedpu pravi ...

Veš kaj, saj te bodo zaprli, če boš pisal take o salamah v auspuhih od 10 000 obratov!

medvedpu pravi ...

Se opravičujem, to sem jaz sam napisal in bi moral sam sebi reči!

medvedpu pravi ...

Poslušaj, ti kameleon!!!
Če te motijo (ne)fasade od klobasarskega šefa tega mesta in njega podanikov s polnimi žepi cekinov, se lahko k sosedu voziš po obvoznici. Dokler ne fašeš še hoferja nasproti tuša, je to verjetno najbolj zdravo!

Tako sem zdaj vse napisal.

Anonimni pravi ...

bolš avtobus kokr child in time v izvedbi slavkota ;-) od mene

Vanja pravi ...

MedvedPu, si mogoče že kdaj pomislil, da bi imel povsod enako geslo, ali vsaj dve med seboj podobni si gesli recimo?! Bi mogoče bilo lažje.

Ne pa sploh ni čuden maček na katerega nalega regrat! Lahko ti zatrdim da mačku to zelo paše!! Pa če teb to čudno izgleda še ni rečeno da ni res. Kar probaj enkrat.
Flafel je pa tudi meni všeč in baklava tut in ko se srečamo, me lahko častiš oboje. Sicer pa se mi zdi pa baklava ZELO dietetična jed, kajti ko eno poješ, te vsled močne slatkobe mine da bi tisti dan pojedel še kaj drugega... Pa nisem več na dieti, tako da zate nebo kaj dosti ostalo da veš!

Sicer pa jaz nimam kaj za govort okoli tistega SAJVEMOKOGA, ki bo lepo nalegal v auspuh na 10 000 obratov (a ma auspuh sploh obrate?) ker nisem več v tem volilnem okrožju. Lahko se edinole repenčim zavoljo vzpenjače na Ljubljanski grad - tam na otvoritvi vsaj ne delijo klobas. Lahko ti zatrdim, da bi, ako bi bila še vedno prebivalka dotičnega mesta, tebe MedvedPu prav gotovo volila za našega župana (če bi seveda kandidiral), ker vem da bi potem vsak petek imeli veselice z baklavami in falafli in da bi vsako pomlad organizirali lov na slovona...

Vanja pravi ...

Slavko močno pogrešam tvojo izvedbo Child in Time. A jo sploh še znaš?!