petek, marec 03, 2006

Vzajemna D.V.Z. - Dreka Vredna Zavarovalnica

Dragi moji,
Z današnjim dnem ustanavljam Društvo sovražnikov birokracije.
Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna d.v.z. mi je namreč danes neznansko polepšala dan!!
...V primeru da se naprimer v soboto odpravljate v tujino in si že v sredo želite urediti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini - pred tem pa ste spremenili naslov stalnega bivališča - potem vam to zagotovo ne bo uspelo.
Če si mesečno premijo plačal v torek in greš na samopostrežni terminal v sredo popoldne in ti ne uspe urediti zz z asist. v tujini (in če poleg tega v časopisu prebereš, da v začetku marca avtomati ne bodo korektno obratovali - si pač prepričan da gre za neko napako v sistemu), v četrtek greš na dotično izpostavo Vzajemne, nakar ugotoviš da je poslovalnica ob četrtkih zaprta, ponoviš vajo v petek dopoldne, pa te prijazne tete pošljejo v Lj na Miklošičevo (povedo ti da imaš btw eno uro časa da prideš tja) , na miklošičevi te pošljejo naprej na Dalmatinovo ter na Mali trg(obenem ti arogantno povedo da je tvoj problem če si živel v nevednosti in da se to njih ne tiče). Na mali ulici me hočejo poslat nazaj v Kamnik, pa tudi na Dalmatinovo. No, na dalmatinovi pa imajo uradne ure do 12h, ura pa je bila pravkar ena!
Kasneje moja mati vse uredi po telefonu - pokliče najprej na Vzajemno dreka vredno zavarovalnico v Kamnik (teta se spomni mojega primera in se ne more načuditi, kako za vraga mi ni uspelo ničesar urediti), pove pa da bi me načeloma moja prvotna občina (kamnišla) lahko zavarovala za 8 dni nazaj, ampak ker ima vsaka občina svoje predpise (!!) ne ve kako je s tem v Ljubljani. Nakar mati pokliče na Dalmatinovo, kjer ji povedo da se lahko takoj v ponedeljek zavarujem za osem dni nazaj. MI JE MOGOČE TO KDO POVEDAL!!
Tri mesece sem namreč živela v nevednosti. Vzajemna ni kriva za mojo nevednost - s spremembo bivališča me je domača občina (ne da bi me o tem obvestila) odjavila od obveznega zdravstvenega zavarovanja. Ker Vzajemna ni kriva za mojo nevednost, mi je še naprej pošiljala položnice, ki sem jih v dobri veri (+ nevednosti) da imam zz urejeno plačevala. Če me spomin ne vara, je bilo ravno sklenitev obveznega zz na občini pogoj za sklenitev dodatnega zavarovanja pri Dreka vredni zavarovalnici. Hm, in ne obratno... Res čudno.
No ja, tolaži me edino to, da je bil dnašnji dan nadvse primeren za "letanje" po pisarnah - bil je namreč usran...
Dunaj prihajam!! Nezavarovana in nezaščitena - kot vedno...

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

jaaaaaaa... to!!!!
prvega clana ze imas!

lp,

vasija

Vanja pravi ...

No krasno, me veseli!
Več ko nas je bolj jih bomo zjebali!!
LPV

Anonimni pravi ...

Super, klub sovraznikov birokracije. Ce bi imela ful kesa oz. ko ga bom imela, bom nekoga najela, da mi bo urejal birokratske zadeve, ker vedno, ko kaj urejam ali se kam vpisujem, pozabim na kak "pomemben" dokument ali kako stevilko ... Mene zanima pri tej Vzajemni nekaj: ce se hoces dodatno zavarovati, in gres npr. to uredit v Kamnik, ti zacne veljati takoj, ce pa preko interneta, sele cez 1 mesec. Jaz bom npr. danes poslala pogodbo, ki mi bo zacela veljati 1. maja. Zakaj mi ni nihce povedal, da se da zadevo urediti tudi takoj! Sori, ker se nisem rodila ultra pametna, te zadeve mi pac niso samoumevne.

Pa lep pozdrav,

Andreja

Anonimni pravi ...

Ti si pa malo pomešal pojme. Zavarovanje si si urejal na Zavodu za zdravstveno zavarovanje in ne na Vzajemni.
To je bila ključna napaka.
Vzajemna ob četrtkih dela, sem za jutri (četrtek) zmenjen tam pri eni referentki.
Poleg tega si zavarovanja za tujino ne potrjuješ na kartici, prav tako si ga ne naročaš na terminalih.
Skratka, preden pljuvaš, malo razmisli o realnosti.
ZZZS ureja obvezno zavarovanje (ki gapotrdiš na kartico) in tudi neko osnovno zavarovanje za tujino (na terminalu si naročiš t.im. evropsko kartico).
Na Vzajemno pa greš, ko potrebuješ dodatno zavarovanje za tujino, ki ga plačaš. In lahko ga naročiš čez noč preko interneta www.vzajemna.si - jaz to prakticiram in je doslej še vedno delovalo. Pa še zastonjzavarovanje za tujino so mi dali, ker sem njihov zavarovanec (krije stroške do 5000 evrov).

Anonimni pravi ...

ME PA NESKONČNO ZABAVATE TAKŠNI BEDAKI, KI IMATE TOLIKO SAMOZAVESTI, DA PLJUVATE PO NEČEM, O ČEMER NIMATE POJMA. TOREJ DRAGA KAMELEONKA, GROW UP!

Vanja pravi ...

Dragi Anonymous,
na Vzajemno in na Zavod za zdravstveno zavarovanje greš, kadar ti kartica, ko jo vstaviš v terminal ne dela - kljub temu da vsak mesec plačaš položnico. Jasno?!!

P.S. Če ti terminal zavrne kartico ti tudi internet ne pomaga prav dosti, a ne?! To sem hotela povedat. In ne to da ne vem kje se ureja zavarovanje za tujino.