nedelja, julij 15, 2012

Garažna razprodaja

-

V parku Tabor - tretjič. Tokrat na drugi strani stojnice. Naprodaj smo nesli cel kup neuporabnih predmetov - od čevljev, oblačil, nakita, CD-jev, preproge, do kipcev in ostalih "dekorativnih" reči.


Zanimivo je, da gredo najbolj v promet stvari, za katere  si prepričan, da nikogar ne zanimajo. Ne sodi drugih po sebi.






Tale reč spodaj me spominja na sicer kratko, a nadvse prijetno obdobje, ko sem živela v čarobnem stanovanju, nabasanem z vso kramo tega sveta - ena izmed predmetov je bila keramična kravica v obliki vrčka. "Ta vrček mi je všeč, ker je tako zelo butast." sem pojasnila prodajalcema. "Res je butast." se je strinjala prodajalka. Pa je šel z mano. Za dva eura.  Tako, za izkupiček sem torej nabavila špecerijo, obleko in butast "nebodigatreba", katerega vrednost znese dvajsetkrat več, kot sem plačala zanj - kar je točno toliko, kot sem danes zapravila za vse skupaj. Kravji vrček lahko kupite tu.


8 komentarjev:

spela pravi ...

ha! moja izbira je bil točno tale flamingo na prvi fotki, ampak imam krame, takšne in drugačne, preveč doma. bom raje šla po tvojih stopinjah in naslednjič najela stojnico :) vrček za mleko je pa res butast, ampak ko dobro premislim, pa ni več tako butast. butast bi bil naprimer vrček za mleko v obliki žabe. kje imajo urnik za garažne? jaz sem mislila, da je vsako soboto... ker sem očitno vedno, ko sem zavila na tisti konec, naletela nanjo.

spela pravi ...

in ker sem tako polna zanimanja za vrček ;) mam še eno butasto vprašanje: a mleko teče ven pri ustih? hmmmmm

Vanja pravi ...

Špela, dogodek se odvija enkrat mesečno. Pošlješ mail na: park.tabor na gmail.com. Mene je včeraj kar zagrabila prodajna mrzlica, tako, da se bom do naslednjič malo bolj potrudila in izkopala še kakšne reči, ki jih ne potrebujem več, tako, da se morda takrat celo srečamo na isti strani stojnice. :)
Kar se tiče vrčka, sem tudi sama razmišljala enako: da ga rešuje dejstvo, da ima obliko krave. Ja, mleko teče ven pri ustih - krava, ki bruha mleko. :D

Vanja pravi ...

Kar se pa flaminga tiče, je pa stvar taka, da je bil le "vaba" - ni bil namreč naprodaj. Meni je v oči padel že takoj ko je gospa prišla postavit svojo stojnico - je kukal iz torbe na njeni rami in se pozibaval v vetru. Lep kič. :)

adj. pravi ...

Operni flash mob je bil v redu.

Vanja pravi ...

Super v redu je bil.

matilda pravi ...

eh, se moram zorganizirat in najet stojnico...da zadihajo moje omare, garaža in klet (in hipnotizirat, da pol ne kupujem pri sosedih).

Vanja pravi ...

Le daj. Pa povej kdaj bo to, da se zagrebem za prve nakupe. ;)