četrtek, julij 05, 2012

Nove poti?

-

So večeri in je večer. Prijetno vznemirjenje ob odkritju nečesa, kar bi lahko pomenilo uresničenje sanj v realnosti, tistih, ki so bile tu od nekdaj, obenem pa rahel strah pred vprašanjem, če ni to morda le ena v nizu neprištevnih impulzivnosti. Potrebujem uč zunanjega opazovalca. Stanje hipnega navdušenja je namreč dih jemajoča lastnost, ki telo napolni z endrofini, kaj hitro preveč zaslepi, morda celo postane nevarna. Zvečer si rečem, da je treba zadevo prespati,  naslednje jutro se zbudim prepotena in s suhim grlom. Odločitve. Tehtanja. Iskanja.  Zaljubljanje v lastne sanje. Sliši se nevarno. Ostati na realnih tleh sivega povprečja ali podleči drznosti?

Posedanje na zidu za Križankami. Glasba Michela Nymana je bila prijetna podlaga za klepet in snovanje novih planov.


3 komentarji:

matilda pravi ...

včasih je impulzivnost edini izhod

mater, tuhtanje, nič ne zavidam (ker sem profesorica v tuhtanju)

tuhtaj in tehtaj in ko bo zacvrčalo (in ti boš morda ignorirala) pa bo ponovno zasvetilo in se prikazovalo kot marička v lurdu...pol ti ni druge, kot, da zvezdo repatico enostavno upoštevaš

srečno.

Vanja pravi ...

Mah, včasih še tuhtat ni treba več. Zjutraj se zbudiš in veš kaj je prav. :)

Unknown pravi ...

Če se sliši nevarno, potem je tudi vznemirljivo :) Nove poti so pa itak super, se mi zdi da jih premalo iščemo. Nyman je pa vrhunski, sem prepričana da je pomagal. Jaz imam dobre izkušnje z njim, me večkrat zaziba v sanje :)