četrtek, marec 10, 2011

Opazovalci

_

Zadnje čase imam probleme z besedami. Ogromno berem, pišem pa težje, ne najdem namreč pravih besed oziroma stavkov. Le-ti so kratki odsekani in neizraziti - kot neslana ali nezačinjena jed zvenijo napisani stavki. Napišem, pobrišem.
Dopoldne sem se odpravila pogledat razstavo Slovenia Press photo 2011. Lažem, razstave nisem pogledala, ker se mi je strašno mudilo naprej, tja sem šla pogledat le eno fotografijo, ostale pa si bom v miru ogledala enkrat drugič. Zanimala me je točno določena fotografija, ki je nastala na neki drugi razstavi. Dejstvo je, da fotografija prikazuje mene, kako s čudnimi očali na obrazu zrem v razstavljene 3D fotografije. Hecno, greš na razstavo in se nato pojaviš na drugi razstavi. Na to drugo razstavo prideš s fotoaparatom in fotografiraš razstavljeno fotografijo na kateri si ti. Za fotografijo sem izvedela po naključju, sestra nagrajenega fotografa, ki je posnel set zmagovalnih fotografij v kategoriji kultura in zabava, je namreč moja prijateljica, na fotografijo pa je naletela čisto slučajno.

Drugače pa je bil danes zelo pomemben dan, bundo sem namreč zamenjala za lahno pomladansko jaknico - pred tem sem namreč precej zmotno mislila, da imam vročino.

Jutri se odpravim v ilegalo, teden dni bom nedosegljiva in tega se nadvse veselim. Odmik žal ne bo počitniške, temveč delovne narave. Se vidimo čez teden dni!

5 komentarjev:

ana pravi ...

ta dogodek je tak, ki zelo paše tebi. tak simpatičen, smešen, zelo originalen in anekdotski :)

matilda pravi ...

Sem dobila link dotične fotke in pomislila: glej, glej kakšna fina reklama za pleksimanične uhane...ah, zmeraj vidim samo zunanjost;)
No, veš kaj si moraš sedaj zaželet(eno muralično povečavo)!
Naj bo ilegala nadvse uspešna!!!!

evasardina pravi ...

sem šla ravno danes pogledat. fine fotke in še bolj fina zgodba! taka za vnuke :)

GoLa pravi ...

Uhani so res fantastični. Torej je vseeno avtor neke vrste znanec...? Mislila sem, da te je ujel kot čisto anonimno, a zelo zanimivo persono. :)

Vanja pravi ...

Ana, ja še en v verigih anekdotskih, se strinjam. :)
Matilda, saj, sploh nisem bila prepoznana po obrazu, temveč po uhanih! Priprave na ilegalo v polnem teku, hvala za lepe želje! :)
Eva, ne pretiravat, no! :)
GoLa, fotograf sploh ni znanec, še nikoli se nisva videla, do trenutka razkritja moje prijateljice pravzaprav nisva vedela kdo je kdo, tako da je bilo popolnoma anonimno. :)