petek, julij 02, 2010

Roza tošl s krokodiljim vzorcem?!

_

"Kaj imaš pa namen kupiti?" je včeraj vprašala mama.
"Ne vem, morda kakšno majčko, primanjkuje mi jih," odvrnem.
"Kupi kakšno nobel stvar!" reče.
"Ne vem, teh nobel reči imam polno omaro in potem ničesar ne nosim, ker se počutim preveč nobel." odvrnem.
"Ampak tebi nobel veliko bolj paše kot športno."
"Nobel stvari preveč utesnjujejo, ne paše mi vedno biti nobel."
"Ne ne, nobel je fajn, kar kakšno nobel stvar kupi!"
"Bom videla..."

Vas zanima kaj sem kupila?! Dve najbolj navadni črni majčki kar jih obstaja pod soncem. Seveda sem nič hudega sluteč zmotno mislila "da je to to" - šoping odisejade namreč še ni bilo konec, kakor sem si bila tisti trenutek napačno predstavljala!

"Imam občutek, da bo šla tista torbica tamle s teboj!" reče N.
"Strašno lepa je, ampak... Neee, ta je vendar preveč nobel!"
"Kaj preveč nobel, torbica pa ja ni nikoli preveč nobel, tega res ne moreš reči!"
"Seveda je lahko preveč nobel, tale torbica je za gospe. Ne bom je nosila."
"Seveda jo boš. Predstavljaj si samo sebe, kako nekam prideš ter na mizo postaviš takole lepo torbico in iz nje nekaj vzameš."
Z vizualizacijo (razen pri jogi) ponavadi nimam problemov. Se že vidim, kako precej filmsko vkorakam v prostor, z nobel tošlnom na rami, ga postavim na mizo in iz njega nekaj vzamem... "Misliš? Ne vem." kolebam. "Morda bo potem ležala tam v omari, med ostalimi tisoč in eno nobel rečmi, ki jih skoraj nikoli ne nosim?! Ne bom je vzela!" Prisežem, včasih nisem bila taka. Tudi jaz sem imela neprištevne nakupe. Bedastoča - neprištevni nakupi! Zdaj sem, silom trenutnih razmer, vsaj tega ozdravljena! Kupim malo in tisto dobro. Ampak posledično desetkrat premislim in mencam kot majhen otrok, preden se odloči, da bo šel kakat. Si predstavljam, da mora biti kar precej utrudljivo za soudeležence. Vsaj tako se spominjam, da je svoje čase mene včasih neznansko nerviralo, če je kdo v trgovinah mencal.
"Kam jo bom nosila?"
"Oh, to pa res ni problem! Lahko jo nosiš k jeansu, lahko jo nosiš k črnem, - saj imaš veliko črnega, marsikam jo lahko nosiš! Razmisli. Mislim da je čas za nekaj takega, da... " nadaljuje N., poslušam jo in ob njenih argumentih skoraj začnem rahlo prikimavati - prav ima!
"Veš kaj, pojdiva nazaj. Sprehodila se bom do police, jo prijela v roke in videla ali je to to." rečem.

Oh, those sticky fingers!! V sobi diši po usnju, na omari pa roza tošl s krokodiljim vzorcem... Najbrž mislite, da se mi je dokončno zmešalo?! Čisto mogoče da se mi je res, ampak tošl je res lep!

P.S. Resda je N. moja zelo dobra prijateljica, vendar jo imam na sumu, da je bilo navijanje za roza tošl s krokodiljim vzorcem morda le "maščevanje", ker sem jo slabo uro pred tem "nasrala" za rumeno usnjeno?! :)

8 komentarjev:

matilda pravi ...

Fuksijamalina z oranžnim sijajem je torbic za povsod in z vsem. Z N. imava enake poglede na življenje. Le, da bi jaz uplenila tvojo brey nagovarjanja

Vanja pravi ...

Prav imaš, ti si pač nobel gospa! :)

matilda pravi ...

Gospodična. Lepo prosim!

spela pravi ...

:) jaz sem tudi ozdravljena neprištevnih nakupov, sploh takih nobel. in ne samo, da pri takih dvomljivih zadevah mencam v trgovini, grem vsaj še dvakrat stvar pogledat, prespim, grem spet gledat in na koncu seveda ne kupim. v bistvu sem osvojila pravilo: če si že v začetku v dvomih, potem ne kupi (razen, če gre za hlače, kjer se vrneš z drugo kritično osebo, da pogleda, kako stojijo na riti)
ampak mogoče na ta način zamudim kake krasne artikle ;)

Ovca pravi ...

Lepa je in paše ti! Danes sta obe prav žareli. Verjamem, da si tudi N dobro nasrala :-).

matilda pravi ...

Nobl stvari se nosijo nenobl!

Vanja pravi ...

Torbica ima definitivno dobro karmo. Včeraj opoldne sem jo premierno peljala v mesto, domov sva se vrnili danes ob sedmih zjutraj. Imam na sumu, da se mi bo s tole torbico na rami primerilo še ogromno zanimivih pustolovščin! :)
Barabara, hvala za za kompliment, dasiravno ne morem pozabiti kako si obnemela, ko si jo ugledala na moji rami. :)

Šuši pravi ...

uf, seksi tošl to mora biti! Podpiram!