sobota, november 28, 2009

Ko je ženska kurba, Ko je moški peder

_

Dve osebi v moji glavi:
Oseba A: Dobro bi bilo ujeti Knjižni sejem.
Oseba B: Neee, preveč "tempting" je.
Oseba A: Ja tempting je res, človek kaj hitro preveč zapravi, lani sem tam pustila kar zajetno vsoto. Ma ja, saj grem lahko v knjižnico. V težkih časih se človek najprej odpove kulturi (kako zelo žalostno).
Oseba B: Ma ja, v knjižnico greš, ne moreš imeti vsega.
oseba A: Ja, prav imaš.

Čez slabih deset minut:
SMS
"Zdravo Vanja, a si kaj na sejmu?"
SMS
"Hm, namenoma nisem šla - zaradi skušnjav. Ampak mi ne rabiš dvakrat rečt da pritečem."
SMS
"Ja, pol pa pridi! Če boš hitra boš ujela Pavčka in Kreslina."

Če bi čez pet minut pogledali skozi okno, bi videli nekoga, ki z zelo velikimi koraki hodi proti Cankarjevemu domu. To sem bila jaz. Veni, vidi, vici: mimohod ob stojnicah in postanek pri založbi Goga: "Dober večer, imate morda kakšno novo knjigo od Vedrane Rudan? " "Ja, tale, ki jo držim v roki je njena nova." "O krasno, vzela jo bom!" Sledi mimohod mimo vseh štantov, do bankomata in nazaj. Nato s prijateljico na kavo v Bi-ja, debatirat o knjigah in ostalih luštnih rečeh. Knjižni sejem?! Ne vem, nisem bila tam. Na mizici čaka nova knjiga. Vedrana, ostra kot najbolj nabrušen nož!!

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

ja, prebrano v originalu. Odlicna knjiga, kot vse od Vedrane. Zbode do srca in se vtisne v duso.

PolonaP pravi ...

me sploh ni mikal. Letos na Frankfurtu, recimo, nisem kupila nič, sploh nič. Še srečna in zadovoljna nisem bila z izborom, ampak zdajle se mi spet zdi, da bom guznila, če ne grem.

spela pravi ...

no, to moram pa prebrat. mislim, da rabim koga, ki bi mi svetoval pri knjigah :) takšnih, ki niso preveč njuejđ in ob katerih ne rasteš preveč ;)

matilda pravi ...

FpoF je pravzaprav naravnan na tkz. strokovno lit. leposlovje je pač v drugem planu oz. je potrošna roba. SKS pa le redkokdaj ponuja sveže novosti (če si pogosteje v knjigarnah) je pa pregled trenutega stanja. Mah. Nikoli me ni navdušil..prezentacija, gostoljubnost, epp materijal..edina stvar ki mi je ostala v spominu je celostna predstavitev ene Kresove slikanice ter nemogoča organizacija Kovačevega predavanja lansko leto (v stekleno kabino z 10 stoli se nas je poskušalo strpati 50, da bi kdo prinesel se kakšen stol..) Vse skupaj je še zelo socreal. predvsem odnos.

Vanja pravi ...

Špela, nobenih takih knjig, ob katerih notranje rasteš ne poznam. Itak sem tako polna sama sebe, da bi se, v primeru da bi prebrala karkoli takega, kar bi povzročilo notranjo rast, razpočila. Pomisli, kakšna škoda bi to bila! :)
PolonaP, točno tako se ej meni zdelo "da bom guznila, če ne grem" - z enakimi besedami bi opisala svoje počutje. Moj recept pomaga: iti, se ustaviti na enem "potencialnem" štantu. kupiti dobro knjigo in čimprej odpeketati.
Matilda, SKS ja, kot pregled trenutnega stanja, popusti pa tudi niso omembe vredni. Bolj bz.