torek, april 07, 2009

Pomladni čofotalčki II.

_
Le kje so bili do zdaj vsi ti ljudje, ki se zadnje dni gnetejo na ulicah?! So sedeli doma, za zastrtimi zavesami in čakali na tople, po magnolijah dišeče dneve?! Neverjetno, kar naenkrat taka koncentracija gomazečih subjektov - v kratkih rokavih, poletnih sandalih, nekateri pa celo bosi stopicljajo naokrog. Sicer pa, kaj se vendar čudim, sama sem pa včeraj ob desetih zvečer stala na balkonu v sami spalni srajci s kratkimi rokavi in prav nič me ni zeblo, medtem ko sem se naslajala nad pomladjo. Na gumijaste škornje sem že čisto pozabila! Zjutraj so mi, v sicer zalepljene oči, padli dvobarvni Kartellovi čofotalčki. Namesto škornjev bi bili čisto v redu. No ja, če nič drugega, so vsaj fotogenični. Čeprav... če dobro pogledate fotografijo, boste opazili, da tele balerinke na tačkah prav fino izgledajo. Kljub vsemu jih ne bi nosila - fej, preveč imam rada svoje noge, da bi jih tlačila v gumo, pa čeprav tako za sto evrov!

P.S. Še za v dež niso, pravkar sem opazila, da imajo na podplatih luknjice!
P.S.S. So pa zanimivi tudi tile, malo posebni, čeveljci - za prave koze: devil's hooves shoes!

5 komentarjev:

matilda pravi ...

Moram reči, da nisem nikoli čisto razumela gumjastih čeveljcev (razen tistih češko modrih in umazano belih, ki smo jih imeli proti ježkom), razen, da so , kot si lepo povedala Fotogenični:-) Včeraj sem v Kopru v novi veleblagovnici OVIESSE (italijanska verzija Adesse) videla plstične gladiator sandale v nekakšni prelivajoči oranžno-koralni barvi. Luštne.

ursa pravi ...

Evo, pišem komentar že po prvem stavku. My thoughts exactly.

Včeraj sem se ob sedmih optimistično spravila iz službe via Čopova, misija je bila nakup adidask. Ob pol osmih sem obupala, ker pod milim nebom ni bilo nikjer nobenega parkplaca, da obstajajo parkbajte, mi je pa amnezično ušlo iz možganov. Edino, kar sem lahko razmišljala, je bilo, da WTF, a so se res pod vplivom sonca primajali na svetlo čisto vsi, pa še njihove zidne plesni za povrh, ki se običajno bolj noter držijo. Se mi je zdelo, da v praksi doživljam prenaseljenost. Mali Tokio :)

Na čeveljne pa nimam komentarja. Sem iz druge risanke ...

matilda pravi ...

Prva gužva... vidiš na to se nisem niti ozirala:-) Pri nas na morju v Savudrijski vali:-) gužva napove pomlad in ta marčevko-aprilsko-majska mi je zelo povšeči, saj Piran zaživi, en kup nič kaj podrsajočih turistov nad 70 (letos je kar nekaj Madžarov!) - njim najbolj zavidam (ne Madžarom) ampak noničem nad 70, ki tako dobro zgledajo in še okoli zelo strumno in živahno hodijo in pred mano se pokaže moja temna prihodnost, ko bom životarila v kakšni ogradi z gašperčkom pod mostom ene od mnogih obvoznic v komuni za over70... potem je zdaj prigomazelo en kup Japončkov v japonkah in obveznih klafedrah in rokavicah, pa če je kak božji praznik ali njihova ne-zmaga (oni praznujejo vse zavezniške osvoboditve) so tu Italijančki...skratka mesto zaživi in zažvrgoli. In včeraj se je par zelo pogumnih mladcev kopalo (in so izgledali zelo trezni). Nice. Pomladno gužvo obožujem. Vse navdušenje se konča julija. O tem pa kdaj drugič.

Vanja pravi ...

Matilda, nekakšen love-hate odnos imava obedve do plastičnih čeveljcev, ne?! Povsem ravnodušni nisva.:)
Urša, mislim da zate na svetu ne bi moglo biti hujše kazni kot to, da bi te nekdo prisilil, da na noge natakneš nekaj takega kot je tole na fotki. :) Mislim, da bo kmalu treba na izled v tisto tovarno na periferiji, ne?! ;)

Nihljaj pravi ...

Tudi jaz se sprašuje o tistem v tvojem prvem stavku. Gneča mi ni všeč.