četrtek, januar 01, 2009

Prvega prvega

_
Hja, kaj naj rečem, v novoletno jutro sem se zbudila v tuji postelji, med dvema moškima. Preden vaša perverzna domišljija podivja, naj vas razočaram s podatkom, da sta oba prijatelja geja. Eden od njiju me je menda prijazno sezul - zaspala sem namreč s štikli na nogah, ne prvič.
Za razliko od nekaterih me danes prav nič ne boli glava - za nadvse modro se je izkazala odločitev, da se pred odhodom na zabavo napokam večerje - testenine, korenčkova torta in čokočokoladni mousse so bili super podlaga za kasnejše mojite. Mislim da je bil ključni del dobre želodčne podlage prav sljastni težki mousse iz temne čokolade in rumenjakov.
Med popoldanskim poslanjanjem po kavču sem potem razmišljala o tem, kako zelo fino leto je bilo 08. V lanskem letu sem končno odkrila recept kako ukrotiti svoje lase, spet sem začela hoditi na telovadbo, od prijateljice sem se naučila najboljšega načina zlaganja štumfov, v Leclercu sem sredi trgovine poskusila spalno srajco (čez obleko seveda, da ne bo pomote), naredila sem svoj prvi creme brulee, bila v Berlinu in Amsterdamu, bila na koncertu Massivov in Murfijeve Rozine, začela pisati knjigo (ki ima resda šele 22 strani a kanim jih naklepati veliko več), pustila sem deca, ki ni odgovarjal standardom in se spoprijateljila s punco, s katero me je dec, ki ni ustrezal standardom, prevaral. Nekaj mesecev sva celo skupaj živeli, šli skupaj na počitnice in skupaj silvestrovali. Hja, nič se čudit - enake ptice skupaj letamo in D. je res dobro izbral - dva jackpota naenkrat je imel. In ju, jasno, tudi naenkrat izgubil. No, če smo iskreni, decu, ki ni ustrezal standardom dolgujem zahvalo, da se od dneva ko sva zaključila najino dvoletno druženje, nisem niti minutko dolgočasila. Moj novi moto je: Življenje ni nikoli tako bizarno, da ne bi moglo biti še bizarnejše - važno je le, da človek iz teh bizaritet potegne najboljše.
No, ne bom vas več kratkočasila s svojimi patetičnimi izlivi in razkritji, če se vam zahoteva resničnih zgodb si kupite Lady ali preklopite na Kanal A, jaz pa grem brat Preklete kadilce, ki sem si jih prejle kupila na stojnici na Kongresnem. Na teveju itak ni nič pametnega - leglo ertevejevsko, le odkod jim ideja, da na takle praznično zmačkam dan kogarkoli zanimajo razvaline brežiškega gradu?! Bo treba na večer malo pobrskati po polici s petimi dvd-ji!

23 komentarjev:

Jotaeater pravi ...

lepo spisano, uspešno tudi v 2009!

storyteller pravi ...

Uau! Evforična sem nad dvaindvajsetimi stranmi tvoje (prve/nove) knjige! Držim pestke! :)

Vse najlepše in najboljše v l. 2009!

Nihljaj pravi ...

Meni se tole - spanje med moškimi, prijateljica, puščen tip ipd. zdi kot nekaj fiktivnega :) Hmm, verjetno je moj lajf pač tako dolgočasen, da se mi vse odstopajoče zdi kot film, a? :)

Srečno :)

Vanja pravi ...

Jotaeater, srečno tudi tebi. In srečno seveda tudi vsem ostalim, ki vztrajate pri branju kameleonskih bizaritet! :)
Storyteller, hvala! :)
N., ne vem kaj naj rečem, ja, precej filmsko izgleda vse skupaj. Kaj vse nam res življenje ponuja... Prepričana sem, da tvoje življenje ni tako zelo dolgočasno kot si misliš! :)

Avena pravi ...

He, he, dober povzetek :-)))
Nadaljuj v tem stilu, te vedno rada preberm. Srečno in veliko smeha v 2009!

Vanja pravi ...

Avena, me veseli! Srečno tudi tebi!

spela pravi ...

impresivno leto :)
posebej me je zadela zgodba o decu in ljubici - a veš, da se je meni (že dolgo tega) zgodilo točno enako! hahaha

Vanja pravi ...

A dej nehi! mogoče sva imeli pa istega deca?! :)

Anonimni pravi ...

Ja, tvoje prebujanje je izgledalo na prvi pogled precej pikantno;-) potem pa mi je postalo žal za fanta...si jima ukradla noč!!!:-D...al pa ne!
Doberblog še naprej!!!!!

Anonimni pravi ...

Pa dobr', kaj pa zgodba z onima dvema gejoma? Bo v knjigi? ;)

veselo novo leto mademoiselle
M

Vanja pravi ...

Matilda, itak sta bila preveč nabrkljana, tako da jima nisem ničesar ukradla. :)
Sv3der, mislim da ne. :) Veselo novo leto tudi vam dragi kolega!

Zanimivo da ni nihče vprašal kakšen je najboljši način zlaganja štumfov! ;)

Nataša Pregl pravi ...

evo, enega lepega leta ti želim tudik jast, štumfi me nea zanimajo, tisto tvojo ponudbo za peko piškotlnov sem čist spregledala (tenkju end ekskjuze mua), neuporabne desce kuj na dinos, knjigo bom pa z veseljem prebrala, če jo loh pol še pokatalogiziram.

tko!

Vanja pravi ...

Nataša hvala za lepe želje, tudi jaz želim tebi, Mihu in Lani eno lepo leto!
Ponudba za paškote še velja, knjigo pa dobiš v roke, ko bo in jo pol of kors prebereš in pokatalogiziraš! :)

Anonimni pravi ...

Ker imam perfekten način za štumfeke, je lahko le enak ali slabši;-)
Moji izgledajo ko v trgovini s kravatami, lepo prepognjeni in po barvah...zloženi ko v bombonjeri.

Vanja pravi ...

No, meni je moj način ljubši. Štumf na štumf, prepogneš, obrneš od zunaj navznoter in lepo poravnaš. Zelo lepi "paketki" ratajo. Mater sem tole nazorno opisala! :)

spela pravi ...

ja, tole je tudi moj štumfni sistem :) mama naučila ;)

Vanja pravi ...

Špela, jaz sem jih pa vedno "zlagala" tako kot naša mati - tako da se jih le na vrhu okrog ovije in potem nastane nekakšna "hobotnica" in te gore hobotnic v predalu so mi šle vedno na živce, ker jih nikakor nisi mogel zložiti tako da bi bilo tako lepo in pregledno kot imajo le gospodinje v tv reklamah in revijah o življenjskem stilu! ;)

spela pravi ...

vaša mama jih je potem zlagala kot Alain (to je moja slabša polovica ;))
se strinjam, meni tudi niso všeč hobotnice :)

Vanja pravi ...

Sem jo sicer poskušala prevzgojiti, a ostaja pri hobotnicah. :(

Anonimni pravi ...

punce jaz si od nekdaj nisem znal dobro predstavljati (to je ze ugotovil prof. Muhic), pa bi vas pobaral po kaksnem bolj slikovnem gradivu zlaganja.

hvala ;)

Vanja pravi ...

Spoštovani kolega, se vidi da smo zlagalci štumfov iz istega foha! :) ni problema, bomo poskrbeli in objavili ustrezno slikovno gradivo.

P.S. Na Muhiča se pa zadnje dni velikokrat spomnim. Jeba, tole s "predstavo"...

Nataša Pregl pravi ...

sami štumfni psihiči. jih likate tudi?

Vanja pravi ...

Štumfni psihiči gor al dol, jaz imam rada urejeno. Že dolgo časa nisem ničesar zlikala. Da ne boš mislila, ampak res obstajajo ljudje, ki likajo štumfe. In gate tudi! :)