sobota, januar 10, 2009

Dvoje prosim!

Kar paše mi tale mraz. Ne vem zakaj se vsi tako zelo pritožujejo, meni je tale suh mraz veliko bolj všeč kot pa tisti potuhnjeni novembrsko-decembrski, ko je vlažno in mrzla vlaga kar v kosti leze. Tale suh je veliko manj zoprn - človek se fino obleče, pa je! Mraz je fin, ker potem bacili pocrkajo. Že res, da bi bilo veliko bolje, če bi zapadlo malček snega, le-ta bi pod nogami škripal, lahko bi se šli sankat - z rokavicami na rokah bi se greli vsak ob svoji šalci čaja... No ja, všeč so mi mrzla zimska sobotna jutra, ko skozi meglo posije sonce in se ti, medtem ko hodiš po ulici, blešči in ne moreš se spomniti kdaj za vraga si si na nos nazadnje nataknil sončna očala. Najverjetnje že zelo zelo daleč nazaj, saj se niti ne spomnim ne več kje jih imam.
Eh, če bi bil človek prijetno parkiran nekje daleč stran, se mu pač ne bi bilo treba udeleževati razprodaj in podobnih veselic. Ampak, če imaš na riti precej zgonjene kavbojke katere so imele še pred enim letom laskav naziv "najboljše nove kavbojke pod soncem", danes pa so le-te kandidatke za naziv "najbolj zgonjene kavbojke pod soncem", potem je pač treba vzeti pot pod noge in se podati v mesto nakupov. Ne maram mesta nakupov. Eden izmed razlogov je, da je v tem mestu vedno preveč ljudi, drugi pa, da ponavadi preveč kupim. Imam pač velike oči. Ampak je bilo nujno iti tja, zato sem se torej usedla na trolejbus in šla. Nič pretresljivega. Ne duha ne sluha ni bilo o prerivanju v štarcunah in pred blagajnami. Po trgovinah se valja vse polno cunj, nekatere - velika večina - res ne izgledajo kot "must have" kosi, ne verjamem da jih bo sploh kdaj kdo kupil. Vrnila sem se z dvema približkoma najbolj finih kavbojk pod soncem, isti kroj, le drug material - ene iz jeansa, druge pa iz črnega rahlo raztegljivega blaga. Pa za številko manjše so - najbrž ni potrebno posebej poudarjati, da me to dejstvo neizmerno osrečuje.
Ne maram mesta nakupov. Vedno ko se vrnem od tam me boli glava. Tudi zdajle je tako. Ležim na kavču in boli me glava. Ampak v vrečki imam dvoje hlač - dvoje kandidatk za naziv: "najbolj zgonjenene hlače pod soncem"! Ja, taka sem, ko odkrijem svoj najljubši kroj hlač, jih zgonim do konca. Zato imam zdaj dvoje!

15 komentarjev:

adj. pravi ...

Mislim, da ti veliko bolj pristoji volneno karirasto krilo. Ampak never mind me. Kdo sem jaz, da bi ti solila pamet s svojimi nazori iz 19. stoletja.

Vanja pravi ...

Ah, meni itak vse pristoji. :) Točno ta trenutek bi za volneno karirasto krilo dala svojo desno roko. No ja, ali pa tudi ne - si pa pravkar ovijam flis okoli kolen, tako zelo me zebe v noge. Mislim da tvoj nasvet ni napačen, bom razmislila o nakupu. Ojoj, ampak to pomeni da se bo spet treba podati v smrdljiv šiti park! :(

Anonimni pravi ...

Mrzim mraz. In še enkrat , mrzim, mrzim, mrzim mraz. Tistega suhega pa tistega vlažnega, mrzlega. Kot pravi ena reklama na Italijanski TV glede zimskih snežnih počitnic - en kup denarja, da te zebe!!! Na srečo pa imamo sonce, sonce, sonce in včeraj sem na južni strani Strunjanske doline posedala na terasi s knjigo v roki in se veselila 16. stopinj (kolikor je kazala tista napravica s petelinčkom na vrhu zapičena v vrtu)! Zame je pomlad že tu...pravzaprav je zame pomlad, takoj po 31. 12. in če sije sonce. In bajdevej sedela sem pod cvetočo mimozo. In ker sem na strogi dijeti, ne grem na nobene popuste (čeprav me srce boli, mene "profesionalno" nakupovalko) ker sem se odločila, da bom tisto kompletno garderobo izpred 3 let ponovno oblekla, pa če me strela!!!
Nisem niti utegnila zgonik kavbojk;-D

spela pravi ...

rada imam suho, sončno, mrzlo in sneženo zimo :) a je mogoče to zato, ker sem rojena pozimi? si pa pogumna, da si upaš v mesto čudežev kar tako! mene do emporiuma še spraviš, kam bolj v globočine je pa težka..

Vanja pravi ...

Matilda, tudi jaz bi veliko raje sedela na soncu in srebala Martini ampak če lahko izbiram med decembersko žlobudro in temle, potem vsekakor izberem slednje. Danes sem se v službi udinjala za kurjača - mi imamo namreč še gašperček. Takoj ko je šef izginil za vogalom sem naložila na polno. :)
Špela, imela sem pač močan motiv. :)

Anonimni pravi ...

Kje si pa kupla hlače, jaz nikjer nič pametnega ne najdem:)Anja

Anonimni pravi ...

Gašprčka imate:-o, koje li romantike...skoraj ko pri gospodu Dickensu;-D Prednost gašprčka je da oddaja tako lepe vonjave, da se ti takoj pocedijo sline po cimetovih kolačkih in grogu....

Kar se tiče Šiti parka v popolnosti delim tvoje občutke (tudi fizične) vednoooo boli glava (bo verjetno suh zrak)... ker zadnje čase rahlo peša družinska finančna konstrukcija in izletki po Evropi niso več tako "vsakodnevni" kar pomeni, da po raznih ogledih razstav odpade tudi "slučajni;-)" šoping, ne preostane kot Šiti park. In ponavadi ne kupim ničesar ali pa vsaj ne tistega kar sem "potrebovala", sploh pa šopingiranje v prestolnici ponavadi razdelim na območja: Emporium (ena zona), Mango (druga zona), City - samo strateške točke (tretja cona), Zara &co (v centru) (četrta cona) in ponavadi se konča takole: še prede pridem do Mesta Nakupov istrošim budget v centru (Pozitive, Lola, Flat, 3 muhe, Sofa..), ja za obleč ni nič, za uživanje pa...itak bom spet (slejkoprej)oblekal vse tisto ispred 3 let (motivacija):-)

Anonimni pravi ...

ja, pa ti si pametna, jaz se - kljub katastrofalnim izkušnjam - še nisem spametovala in si še nikoli nisem kupila dveh izvodov naenkrat, ampak treba bo začet to prakticirat, saj se mi dobre kavbojke posrečijo samo enkrat na deset let. mogoče bi kupila kar troje ...

Vanja pravi ...

Anja, v Stefanelu.
Matilda, gašperček res da eno prav posebno toploto. In prav fino je vsake toliko časa odpirati vratca, metati noter polena in opazovati ogenj. Da le ne postanem pirowoman! (Pirowoman je nasprotno od piroman in ne ženska, ki pije pir, kot bi lahko marsikdo zmotno mislil!)
Jackie, dobre reči je treba kar na zalogo kupovati, ni kaj.Itak sem dobila dvoje za ceno enih. No, butara jaz bi tudi lahko pobasala troje! :)

spela pravi ...

khm, pardon, kje pa je stefanel? sem mislila, da je izključno v emporiumu :)

Vanja pravi ...

Špela, no saj tam je. Pardon. Ampak kašen Stefanel! Prav nič stefanelovski, ti rečem. Razen teh hlač ni bilo tam prav ničesar kar bi si bil človek želel imeti. (na srečo :))

Vanja pravi ...

Matilda, imam eno pripombo na tvoje hujšanje: misliš da v tistih cunjah, čeprav vitka, ne boš malček demode?! :)
Meni se je pred desetimi leti dogajalo podobno kot tebi sedaj. N-to število hujšanj sem izvedala zaradi neke garderobe, ki sem si jo kupila v času, ko sem po mojih merilih izgledala precej glistava, potem pa po petih letih (ko je bila garderoba že res demode)vse skupaj zapakirala in podarila naprej. :)

Anonimni pravi ...

Neee, ne bom demode, ker me (trenutni) trendi niso nikoli kaj preveč zanimali, igram na stil:-)

storyteller pravi ...

Če se ne motim smo bili prejšnjih naj-kavbojk deleženi v obliki fotomateriala, bom tudi teh? ;)

Vanja pravi ...

Storyteller, tisto so bile najboljše poletne kavbojke, tele pa so najboljše klasične kavbojke za celo leto. Eh, kaj jih čem slikat, niso nič posebnega, so čisto navaden, precej ozek kroj - tak da se komaj natlačim noter. :) A saj veš kako je pri kavbojkeh: ko jih kupiš se komaj stlačiš noter, čez en teden so pa za dve številki prevelike. (Se moram skoraj uležat da jih zapnem! :))