petek, december 26, 2008

Ja punčka, koliko si pa ti stara?!

Prejšnji vikend sva šla s prijateljem na zabavo kjer nisem poznala žive duše. Saj veste kako je na teh "nikogarnepoznam" zabavah - človek je prisiljen v nek small talk in potem neznance vedno znova utruja z vprašanji kaj v življenju počno, pa kaj bi počeli, če ne bi počeli tega kar počnejo (no, jaz tega pač ne sprašujem, poznam pa nekatere, ki sprašujejo tudi to).
Malo omizje se je kar naenkrat skrčilo na dva človeka - mene in nekega neznanca, katerega imena si, kot ponavadi - spet nisem uspela zapomniti. "Kaj pa ti počneš?" ga vprašam po nekajminutni tišini. "Em, jaz... Ja veš, jaz sem pa že malo starejši in sem že zaposlen, nič takega ne počnem, v bistvu počnem razno, neko malo podjetje imam." Najbrž mi ni treba posebej poudarjati, da sem se ob njegovi izjavi počutila stara 15. "Veš, jaz sem pa že malo starejši..." WTF?! "Aha..." previdno odvrnem in prečekiram človeka, ki se mi res ni zdel posebno star. "Em... koliko si pa star?" vprašam. "Trideset." odgovori. No lepa reč, človek, ki je dve leti mlajši od mene, me ima za mlajšo od njega, poleg tega misli da je star. Star pri tridesetih?! S svojo precej strogo črno opravo in make-upom na očeh sem se mu očitno zdela stara 25. Koliko bi mi jih šele prisodil, če ne bi bila namazana?!
Sprašujem se koliko bi mi jih prisodil, če bi me zdajle videl sedeti za računalnikom - v spalni srajici Hello Kitty in s špangami v laseh?! Najbrž bi mi ponudil bonbon, me pobožal po laseh in mi zaželel lahko noč.

9 komentarjev:

Nihljaj pravi ...

Mene je pred kratkim ženska, ki bi to vsaj približno že lahko vedela, vprašala, kateri letnik srednje šole sem zdaj. In potem sem začela o faksu ... z izbuljenimi očmi. Ker ona je mislila, da sem nekje 16 :/

Star pri 30ih? A-a, po moje super leta :P

Vanja pravi ...

Trideset za današnje čase res ni veliko. Prav fina leta so. :)

Anonimni pravi ...

Zakaj se pa pritožuješ? Je bil pač preudaren možak, ki ima svoje podjetje in je morda samo hotel poudariti svojo zrelost. Saj bi mu lahko rekla: "Vem, sinko, vem kako je to, če si star in betežen! Tudi jaz sem se tako počutila, ko sem jih imela 30 na puklju!" Gotovo bi bil vesel, da ga vsaj nekdo razume, ne pa da še vedno blodi po svetu z mislijo, da je sam samcat v trpljenju podjetnega 30-letnika.

Sicer so pa eni stari že pri 15-ih in drugi mladi pri 80-ih!

Anonimni pravi ...

Upam, da si mu častila pijačo :-)

Anonimni pravi ...

Do 40ih negovana dekleta izgledajo tam nekje med 25 in 29...pol pa se eno jutro zbudijo in izgledajo 40. Preverjeno.
Res si je zaslužil pijačo fant...čeprav se potem verjetno ne bi več odlepil. In se mi zdi, da ti to ne bi ravno odgovorjalo;-D

Vanja pravi ...

Nisem častila pijače, kljub komplimentu - preveč je bil dolgočasen. :)

Vanja pravi ...

Matilda, a ti si 41?! :) Ne verjamem da je tako - jaz mislim da bom stara 50 in potem se bom eno jutro zbudila in bom izgledala 40. Tako bo.

Anonimni pravi ...

Ja, sem kar tam nekje, čeprav se še vedno malce začudim, ko se pogledam v ogledalo:-D in je tista 25letnica skrita nekje tam v očeh....
No, jaz bom kar vesela, če bom pri 50 izgledala tako kot izgledam zdaj! A kaj ko je težnost zakon, ki se ga ne da prelisičiti, uafffaaaa!

Anonimni pravi ...

Aja, še nekaj, čemur se še vedno čudim: tam med 28 in 40 sem praktično izgledala enako (pravzaprav z leti boljše, ker si pridobiš eno tako, kot rečejo Italijani, confidenzo (zaupanje), ki jo oddajaš kot sij) in potem ...pufff! Ampak brez panike;-)nikoli se ne ve...kaj sledi!