sreda, november 12, 2008

Granatno jabolko

Eden mojih najljubših zimskih sadežev (poleg mandarin). Oblečena v kakšne slabe cote (ker vsebina šprica) ga z veseljem trančiram kakšen večer pred televizijo. Narahlo zarežem v lupino, sadež nato razlomim - zato da se "peške" čim manj poškodujejo - nato pa počasi dolbem vsebino in se vedno znova čudim temu kakšno zanimivo strukturo ima ta sadež.
Pred časom me je prodajalec sadja podučil, da moram vedno izbrati na pogled najgrši sadež - tak že malo uvel s trdo lupino in nikakor ne čvrstega svetlečega, ti še niso dobri. Tiste lepe svetleče je imel v trgovini za okras, meni pa je iz skladišča prinesel tri precej "uvele", enega prerezal v dokaz da ima prav in mi potem tega prerezanega, iz katerega se je cedil temnordeč sok, dal za povrh.
Jutri zjutraj se v mimohodu v službo ustavim na tržnici in si enega kupim!

7 komentarjev:

glista pravi ...

zdej sem si ga pa še jst zaželela :) a ga ješ s peškami vred? men je to jest pravi obred, vsaka "enotica" posebej pa kakšen dobr film zraven...

adj. pravi ...

Iiiihhh... ne dobro. Včeraj smo tele peške (oz. "rdečo koruzo" po poimenovanju moje boljše polovice) jedli zraven telečjih medaljonov, blitve in v refošku utopljene hruške... sicer pa: ne, hvala.

Anonimni pravi ...

Kot zanimivost:
prve granate naj bi dobile ime ravo po temlem sadežu in pa biblična kača naj bi s tem jabolkom zapeljala Evo k grehu :)

Lp, Alla

Anolopka pravi ...

Men je pa spet fotka všeč...

Anonimni pravi ...

Ne, hvala. Ijak. Fotka je pa res lepa.

Vanja pravi ...

Glista, seveda!
Dinozaver, meni okus dolgo časa ni bil všeč, dokler nisem naletela na take sadeže kot je tale na sliki - z živordečimi semeni, ne pa na bled rozkast približek nedoločljivega okusa.
Anonimni, nisem vedela, hvala za podatek!
Anolopka, ja lepo je uspela. Hvala za pohvalo!
Karmen, saj ti ne ponujam, bom kar sama poglodala! :)

Anonimni pravi ...

Najboljša stvar - poleg kakija :)