ponedeljek, oktober 27, 2008

Zlatka

_

Kakšno leto sem iskala primerno "službeno" šalco. Prvo sem kupila lani jeseni, bila je iz kamenine (kar pomeni da je žgana na višji temperaturi kot običajna keramika in je zato zelo trdna) in v roku enega tedna ji je odletel ročaj. No, toliko o kamenini. Druga je bila darilo, ki sem ga dobila pred leti, pa ga je bilo treba "porabiti", zato sem jo odnesla v službo. Razbila sem jo na lesenem Ikeinem odcejalniku (domnevam, da porcelan ni bil preveč dobre kavalitete). Po teh dveh nesrečnih pripetljajih sem iskala novo skodelico. Pogoj je bil le da je enobarvna (da se je ne naveličam) - po možnosti bela in dovolj velika 3dcl+. Ker nobena izmed v trgovinah videnih šalc ni ustrezala zgoraj naštetim pogojem, sem še vedno vztrajala pri kičasti kitajski šalci z zmajem, ki je težka kot vrag, pa še porcelan se zelo nemarno segreje, tako da se človek, če ni vztrajen pri čakanju da se čaj ohladi, zlahka opari po ustecih.
Potem sem danes zagledala Zlatko in jo, kljub temu da ni bela, takoj kupila. Krasna je! Naj se ve kdo je najboljši - tisiti, ki pije iz zlate šalice!

10 komentarjev:

glista pravi ...

kjut je.

storyteller pravi ...

Aha, se strinjam z Glisto :)
Kje si jo pa kupila, če ni skrivnost?

Anonimni pravi ...

prava carica si s tole zlatko ...

Nihljaj pravi ...

Zlatka lol :) To ime za žensko (ali moškega, torej Zlatko) mi je že od nekdaj tako zelo smešno :)

Prijetno pitje iz nje ;)

Anonimni pravi ...

To je napisala Malči!

Res lepa šalica, vendar bi rekla, da je bila prejšnja bolj uporabna (sama si rekla, da je težka) - mogoče lahko z njo kakšnega tečneža mahneš (da presekaš tišino -resssk!).
Sicer je pa Zlatka gotovo najčednejša skodelica v vaši pisarni.

Nataša Pregl pravi ...

zgleda k en kelih :-)

Vanja pravi ...

Malči vidiš, na to pa sploh nisem pomislila. Zdaj ko imam Zlatko lahko tisto kitajsko res komu zaženem v glavo!
Nataša, to samo na fotki tako izgleda, v resnici ni prav nič kelihu podobna!

ursa pravi ...

O kakšen gravž :)

Kje si to staknila? Jaz bi tud!

Anonimni pravi ...

Zlatka je lepo ime za šalco. Če bi to bila lepa, krha (pa vseeno trdna) bela porcelanasta šalčka, s čisto tankim zlatim robom. Pitje iz zlate šalce me pa spominja na cerkevne obrede, pfej.

Vanja pravi ...

Urša, v Flatu na miklošičevi.
Karmen, krhka šalčka nima v našem ofisu kaj iskati - bi bilo v nekaj dneh po njej. Ljudje nimajo občutka za krhke šalčke. Cerkveni obredi, dej nehi!