torek, september 09, 2008

Nalepka vs. me!

V dneh kot so tile, ko je človek odsoten z dela, leži v domači hiši in se druži s čaji, je primoran opravljati tiste domačinske posle, ki jih pač opravljajo ljudje, kateri so ob dopoldnevih doma. Mednje spada dvigovanje slušalke stacionarnega telefona, po katerem me vedno znova hočejo anketirati ali pa mi prodati kakšno knjigo, katero po njihovem mnenju nujno potrebujem. Naslednje pomembno opravilo je odpiranje vrat osebi, ki vsakodnevno prinaša pošto - v primeru da je pošiljka priporočena, kar je danes bila. Oseba pozvoni, ležim, ne da se mi ne da vstati, saj predvidevam, da itak nima ničesar zame, kar obenem pomeni, da mi pošte itak ne bo izročil, saj po novem ne morem podpisati za nikogar od svojih bližnjih. Stupid. Vseeno dvignem svojo leno rit, odprem vrata in kakopak - kot sem že prej pravilno predpostavila, pošiljka ni zame in tudi podpisati ne morem, pa še razpizdi me, ker nepismeni poštar narobe prebere priimek osebe na katero se pismo nanaša. Mi bo pa izročil listek, s katerim bo dotična oseba, na pošti dvignila tisto jebeno pošiljko. OK, čakam tisti pildek, medtem on iz svojega nabora špeha začne odbirati razne reklame. "Ne hvala, reklam ne rabim!" odvrnem. In kaj stori ta bedasti možakar?! Pogleda na nabiralnik in mi v istem hipu v roke potisne šop katalogov rekoč: "Moram vam jih dati, ker na nabiralniku nimate nalepke, da jih ne želite prejemati!" WTF?! Ušiva nalepka velja več kot moja ustna izjava, da točno ta trenutek ne želim prejeti reklam?! Ni se mi dalo prerekati z njim, vzela sem jih in še naslednji trenutek fuknila v smetnjak. WTF?!

8 komentarjev:

adj. pravi ...

:))))
Krasna štorija! Mogoče je treba nositi nalepko še na čelu ali kje drugje.

Me pa zanima, kako se zaščititi pred neželenimi brezplačniki. Ker mi je res od rok hoditi od nabiralnika do kontejnerja za papir.

Vanja pravi ...

U, brezplačniki so pa sploh super! Tudi mene močno zanima kako se znebiti le-teh. Če bi lahko izbirala med brezplačniki in reklamami, bi se kljub vsemu odločila za slednje! :)

Vale pravi ...

Razumem poštarja, ker vem, da so bili nekateri že kaznovani, ker osebam, ki niso imele nalepke, niso izročile reklam ...

Vanja pravi ...

Že že, ampak oseba, ki ni želela reklame je stala poleg nabiralnika, najbrž njena beseda kljub vsemu velja več kot nalepka?!

Vale pravi ...

Veš, da je večina prfu*** in verjemi, da se je dogajalo točno to. Oseba je osebno rekla, da reklam ne želi, nato pa taista oseba klicala na pošto, da jih ni dobila.

Vanja pravi ...

No, jaz tudi lahko odlepim nalepko ter potem kličem na pošto in se razburjam češ da nisem dobila pofu*** reklam! :)
Ljudje so vsesorte...

Anonimni pravi ...

tako pač je, že nekaj let...
če ne želiš brezveznega papirovja, si jo boš morala nabaviti, ali pa besno metati papirje v smeti... pa še to smeš le v tistega, ki je namenjen papirju - drug zakon, ki spada pod komunalo...
sicer je pa nalepka stala 100 SIT, pred precej leti že

Vanja pravi ...

Lucija, saj ni problem v tem da si nebi mogla nabaviti nalepke - do tega kaslca bolj malokrat dostopam - je v domeni drugih. :)