četrtek, junij 05, 2008

Ko te nategneta dva policaja

Včeraj popoldne sta v našo pisarno prikorakala dva policaja. Pri policajih je tako, da ponavadi hodijo naokrog v paru debel-suh in vedno je tako, da eden govori, drugi pa je tiho. No, govoril je ta debeli.
"Dober dan, imava obhod, veste, tamle na Gregorčičevi se je pravkar zgodil rop."
"Aja, kje pa?" vprašamo vsi trije prisotni in debelo gledamo.
"V trgovini in eni loteriji." reče ta debeli, suhec je še vedno tiho, debeluh nadaljuje: "No, malo se bova razgledala... Hm, ja veste nevaren je tale okoliš... ropi, hm, tamle čez cesto so se ponavadi zadrževali narkomani, ja tudi tule v hiši zraven je bil tudi eden... Ja, rešetke na oknih imate ja, aha tule je vrt - je ograja zaklenjena?! Vrata na dvorišče ponoči zaklepate?! Aha... Na vratih bi bilo dobro imeti več ključavnic, aha, saj jih imate več ja... No, upam da nimate nič proti če vas popiševa. Tako, za vsak slučaj, če bi bilo med vikendom karkoli razbito, da vemo koga poklicati." Aaaa?!
Napišeta naslov firme, ki deluje na tem naslovu ter ime in priimek direktorja le-te, nato se poslovita.
Nihče od nas zvečer v poročilih ni zasledil podatka o tem, da bi se na Gregorčičevi zgodil kakršenkoli rop, zatorej smo sklepali, da sta policaja prišla iz enega čisto drugega vzroka. Najverjetneje se imamo za njun obisk zahvaliti najbolj debilnemu, najbolj osovraženemu in najbolj hecnemu možiclju pod soncem in sicer Janezu Grmu iz Teksasa, ki se bo, med obiskom v Sloveniji, potikal prav tam nekje po našem rajonu, zatorej je treba pred njegovim obiskom malce povohljati naokoli! Lepo sta nas nategnila, policaja!

3 komentarji:

adj. pravi ...

No, ampak metoda je pa v redu, a ne? Bolj kot če bi prišli s puškami in psi spraševat, koliko muslimanov imate zaposlenih.

Anonimni pravi ...

hehhhe, po naslovu sodeč sem že mislil, da si se v kak fetiš vrgla. :>

Vanja pravi ...

Dinozaver, še dobro da nihče v naši službi ni temen in bradat. :-)
Ivan, nikoli ne veš... :>