četrtek, junij 19, 2008

Ženske težave

Prideš v tgovino. Greš do stojala z modrci. Vzameš primerno cifro modrca plus še enega za rezervo (rezerva ima enak obseg, a večjo košarico). S tremi vrečkami, s torbico in z modrcema v roki se postaviš v vrsto, kjer stojiš zelo zelo dolgo, tako dolgo, da ti postane pošteno vroče in se začneš potiti. Ko si končno na vrsti, se odvlečeš v garderobo, kjer pomeriš izbrana artikla in ugotoviš naslednje: da je številka artikla katero običajno nosiš premajhna, oni drugi artikel je sicer še kar v redu, a vseeno bi bilo dobro pomeriti še kaj drugega, ker je po obsegu rahlo tesen. Oblečeš se nazaj, se vsa zaripla zopet odvlečeš do stojal, kjer po logiki: naslednja primerna "obsežna" velikost od 75C je 85C izbereš artikel z oznako 85C. Za vsak primer pri najbljižji prodajalki preveriš ali je izbira pravilna. Prodajalka potrdi izbiro. Spet se postaviš v vrsto, oddrenjaš v garderobo, se še enkrat slečeš, nase navlečeš izbran artikel in ugotoviš, da bi se morala zrediti vsaj 10kg, da bi ti bil izbran artikel prav.
Greš v drugo trgovino, kjer so specializirani za spodnje perilo, kar je fino, ker pri pultu stoji pristojna oseba, ki se namesto tebe ukvarja z iskanjem primerne velikosti košarice in obsega. Zlezeš v kabino. Probaš. Po dolgem času nekaj kar stoji kot ulito. "Super, bom vzela. Črnega prosim." "Črnega nimamo. Ga tudi nismo imeli."

No, pol se pa pejd!

5 komentarjev:

Αναμαρια pravi ...

Ha, jaz z barvami sploh nisem več zahtevna. Samo da spodobno "stoji" in da ni bel, pa gre z menoj. Ampak prvi pogoj je ponavadi prekleto težko izpolniti. Če ga pa že, imajo pa ponavadi v prav tisti trgovini čez en teden 30% znižanje spodnjega perila. Vsekakor ženske težave večje jakosti :)

Vanja pravi ...

Že že, samo če na izbiro ni drugega kot "kožna" barva... Ph, kakšen dolgčas!

Anonimni pravi ...

Vse prej opisano + huda svetloba, ki me zakompleksa za celo sezono naprej = vztrajanje pri ISTI znamki, ISTE velikosti (no, če se le ne zredim vmes :) )ter več ali manj ISTI barvi.

Res sovražim pomerjanje spodnjega perila in to še malce bolj, kot pomerjanje kopalk.

Anonimni pravi ...

Draga Kameleonka!
Svetovala bi ti, da se spet podaš po takihle nakupih v kakšen manjši zaselek, v katerem je le ena trgovina s spodnjo robo (saj vemo, katera). No, tvoja prijateljica Malči je prejšnji teden šla tja in se ji ni sanjalo, kakšna je njena nova številka zgornjega dela spodnje robe. In ji je lastnica odkazala nekaj, kar se ji resnično zdelo, da to pa ne bo to. Ampak se prastara lastnica ni dala. In glej ga zlomka! Babnica resnično ve, kaj dela! Kot ulito! Nevem, kdaj sem nazadnje kupila kaj tako prav zame narejenega. Pa tudi barve nje bilo lepe.

Vanja pravi ...

Malči hvala za nasvet, morda se res odpravim tja - moram vzeti kmalu pod pod noge, preden zapro še zadnjo od teh fosilnih trgovin! :-)