sreda, april 09, 2008

Razlika

Predvčerajšnjim me je skoraj na rit vrglo, ko sem v Ljubljani za dve kavi odštela točno 3 eure. Danes smo se na poti proti zaporom ustavili na kafetu - ne morete verjeti, da je samo slabo uro vožnje iz Lj kava z mlekom po 0.80 centa! In da, ne strežejo je z mrkim izrazom na obrazu kot to počno v Ljubljani.

7 komentarjev:

Αναμαρια pravi ...

Hm, jaz sem za kavo v Lj. že lani plačevala 1.30+ €. Še hujše odiranje pa se mi zdi odšteti 1.30+ € za skodelico čaja (=skodelica vroče vode+filter) brez dodatkov. Poleg tega, da je se na filter vrečki zelenega čaja bohoti napis M!

Anonimni pravi ...

sem hotel napisati nekaj na temo 3evrov in kafeta pa sem se spomnil, da tista mlakuza, ki jo tu prodajajo za ta denar ni vredno niti teg aimena. Heh, mislim, d aje jasno, da si rajsi za ta denar omislim italjancka :D

Vanja pravi ...

Αναμαρια, meni se tudi zdi neumno plačevat 1.30 € za skodelico tople vode + filter. Še posebej zato, ker ob vprašanju "Katere prave čaje imate?" vprašana oseba velikokrat odvrne: "Vsesorte". "Katere?" vrtam še naprej. "Različne, ne vem točno katere." mi je zadnjič rekel en kelnar. Ma ne vem no, a se je res tako težko naučit imena petih čajev (več jih itak nimajo)?! Najbolj me razpizdi če mi postrežejo kao zeleni čaj znamke Tisoč in en cvet, kar je za moje pojme najslabša brozga ever, ki si sploh ne zasluži naziva čaj. Mislim da so v tistih filter vrečkah ostanki s smetišnic iz kitajskih nasadov čaja. ne, čajev v lokalih praviloma ne naročam.
Sv3der, ravno to sva danes premlevali s kolegico: da se najbolj splača naročiti deci vina. Samo kaj, ko ima človek na delovnem mestu potem zadah po alkoholnih hlapih, to se pa za damo kot sem jaz ne spodobi. :-)

adj. pravi ...

Še sreča, da ne pijem kave in se mi s temi primerjavami ni treba ubadati. Sicer pa sem včeraj v priljubljenem trnovskem lokalčku odštel 6,60 za veliko temno (točeno, seveda) in cenejšo sorto ječmenovca. No, ampak zraven je igral eden najboljših bendov naokoli in srečal sem kakih 10 znancev, torej se je splačalo. :)

Anonimni pravi ...

Ja, se ne dolgo nazaj je bila kava pol cenejsa - iz principa jo ne pijem vec zunaj. Podobna zgodba je s caji. Narocis caj z limono in medom in placas kot da si kaj jedu...

ambala pravi ...

Potem se pa ljubljanski modlečki s svojimi bifejčki razburjajo, da zaradi kajenja nimajo več strank. Ha! Nimajo jih zaradi cen.

Sem pa jaz prvo leto v Amsterdamu nevedoč nekje naročil čaj in sem sicer dobil cel mini pot, plačal sem pa 4 evre. Za to dobim v trgovini 2 škatli po 25 filter vrečk...

In ja, povsod se pozna kaj je glavno mesto in kaj ne...

Αναμαρια pravi ...

Hja, pa kaj naj potem človek naroči,če ima v lokalčiču čvekalno seanso? Pir odpade, kava, čaj in kakav iz kategorije toplopitkov so precenjeni, sokovi pa tudi?!