petek, november 30, 2007

Marciiiiiipannnn!!

_
Takale je trenutna situacija na moji delovni mizi - zavidljiva. Ždim kot "bubrek u loju", sama samcata, s pravkar načeto čokolado pred nosom. Pardon, pred usti. In to ne s kakršnokoli, temveč z marcipanovo. Situacija pa ne bo dolgo takale, možna sta namreč dva scenarija: po prvem (dober na kratki rok) čokoljado nemudoma pohrustam. Po drugem (ta je boljši na dolgi rok) mi jo pomagajo pohrustati sodelavci. Ker se mi močno dozdeva, da še nekaj časa ne bo nikogar od nikoder, jo bom po vsej verjetnosti morala zdelati sama. Dasiravno ni tako dobra kot kakšne njene sestre, Finessa naprimer ali pa Ritter sport. Najboljša je pa ena, ki ji ne vem imena, v kateri je marcipan pomešan z alkoholom. Kdo bi si mislil da zna biti kombinacija mletih mandljev in cukra tako zelo dobra!!

14 komentarjev:

adj. pravi ...

Premajhna za dva, a za tri je ni. Mislim, da si grem kupit marcipanovo štručko.

Hirkani pravi ...

Marcipanova je dobra edino Ritterjeva :- ) Njah, pa tudi nadomestek prav pride. Privošči si jo!

Anonimni pravi ...

Marcipana ne maram spljoh. Ampak ker si omenila Ritter sport. Morda veš, zakaj pri hudiču se nikjer več ne dobi čisto navadnega vulgaris Ritter sporta - mlečne čokolade, zapakirane v modro, bez ičeg?!?

Vanja pravi ...

Dinozaver vse čokolade so premajhne! ;-)
Hirkani, si že probala Finesso?
Vale, nimam pojma sploh. Lahko pa pobrskam v Muillerju - tam imajo namreč cele sete teh zame nadvse nostalgičnih čokoladic. Ob njih se namreč vedno spomnim na Ljubljske ovinke, riž v ajmarjih in vonja v avstijskem Sparu. Indija koromandija! :-)

Anonimni pravi ...

Ne rabiš, tudi tam JE NI, niti na bencinskih, niti v sparih, katorjih in druih štacunah. Navadne mlečne Ritter sport čolade ni več ... bila mi je najboljša.

Anonimni pravi ...

ni ga čez lübeški marzipan IMHO sure. ko to enkrat probaš, huh ...

-onka je to milka (barva papirja), huh, od kdaj imajo marcipanovo?

-sv3

Vale pravi ...

Vsled čokoljadi. Moja nova med priljubljenimi - Lindt granatno jabolko + feferonček. Njamsi

Vanja pravi ...

Sve3der, lübeškega marcipana pa še nisem probala. Se ga dobi kje pri nas?!
Da, tale na sliki je Milka. Ampak ni nič tako zelo posebnega. Ne vem od kdaj jo imajo - reklamo sem zapazila pred cca. 1 mesecem, ampak glede na to kako malo gledam tv, je lahko na policah že kar nekaj časa...
Vale, tole z granatanim jabolkom moram pa sprobati. Čeprav nisem oboževalka pekočih čokoljad.

Vale pravi ...

Ima tale z granatnim jabolkom noter tako fino filico z okusom po njem, na koncu pa čisto malo zapeče. Premorejo jo v Muellerju. Na sploh imajo tam zelo nizke cene čokoljad.

ambala pravi ...

obožujem obožujem marcipan!!! ooooooh

Ne maram pa mandlov... čudn, ne?

Vanja pravi ...

Vale res je, imajo dobro izbiro in dobre cene. Moja trenutna obsesija so tartufi s šampanjcem (tudi iz Muillerja). Moram v petek pobrskat še za tole čokoladico z granatnim jabolkom!! Čokolade namreč jem in nakupujem samo ob petkih - red mora biti! :-)

Vanja pravi ...

Ambala, čudno res.

Axa pravi ...

Pri Ritterju me je navdušil in spravil v smeh napis (ne vem, ali je še, ker ne maram ravno čokolad), tipično germanski: "Quadratisch, praktisch, gut"! Čisto germanska logika: samo da je uporabno in kvadratno ... to da je dobro, potem najbrž pride samo od sebe ...

Vanja pravi ...

Vale, Lindt z granatnim je boooožanska!!!