torek, februar 18, 2014

Iz d(r)ekoracije v dekoracijo

-

Močno sumim, da pralna barva na stenah v mojem sekretu v resnici sploh ni pralna barva. Madeže na tisti drugi, ki je deklarirana za nepralno, se da namreč z mokro krpo zlahka odstraniti, medtem ko je pri tej, ki naj bi bila pralna, vsak madež, tudi vodna kapljica, ki se posuši na površini, permanenten.
Spomnim se, kako smo se s starši, kmalu po tem,  ko smo se vselili v novo, sveže opremljeno hišo, kjer se je zavesa ujemala s prtom ter blazinami na klopi in kjer je bilo nasploh vse "tip top", nekega večera odločili, da bomo večerjali ocvrte lignje. Rezultat procesa priprave hrane je bila med drugim tudi mastna stenska dekoracija v višini dveh metrov nad štedilnikom. Tisti madeži so nas še do naslednjega beljenja spominjali na eno prvih večerij v novi hiši. Najbrž ni potrebno dodati, da potem še lep čas nismo cvrli lignjev.
Ker se zgodovina rada ponavlja, se je meni pripetilo enako. Stena v wc-ju je namreč že po dveh dneh bivanja v stanovanju postala ena sama nesreča. Človek si ne more misliti, kakšno drastično spremembo lahko na steni pusti uporaba enega navadnega milnika za tekoče milo. In to ne kateri koli, ampak en tak prav stajliš - ti so še posebej nevarni! Pravzaprav je bolj kot milnik nevarno tekoče milo z vonjem kumarice in mete, ki se zasuši v glavi pumpice. Posledično smo potem v sekretu imeli na steni dve (razmazani!) vzporedni liniji v dolžini cca 20cm.
Ker se mi z barvo, še manj pa z malarjem, ne ljubi ukvarjati, oziroma nekako nimam prave volje za tovrstne podvige in ker smo sklenili, da poleti prebelimo wc in kopalnico, sem se nekega večera, medtem ko sem ždela na sekretu in že dvestotič ali tristotič zijala v preklemane madeže, domislila sijajne ideje. Sicer se mi šarjenje z lepinimi trakovi po sveže prebarvanih stenah strašno upira, ampak tale je kar klicala po odrešitvi. Odprla sem škatlo, v kateri hranim kartice in polovico vsebine nalepila čez fleke. Ker sem imela pomislek, da bi vse skupaj lahko precej hitro izpadlo kot "že videno" (Instagram and stuff), sem ČB kombinacijo namenoma razbila z nekaj barvnimi kosi. Niti ni izpadlo tako zelo slabo. Ostale stene so, z izjemo ene, še vedno  nedolžne kot prvi sneg.


7 komentarjev:

Anita Puksic pravi ...

Bravo, super zgleda! Obiski se bodo zdaj najraje zadrževali na stranišču :D

tamck pravi ...

Zelo domiselna in učinkovita rešitev. Pa tud za pogledat je zlo fajn :)

Anita pravi ...

Oh, te pumpice so res čudovite.
Pa puder na ta finih oblekicah.

Super si rešila.

matilda pravi ...

bi dala kak zdrav organ, da je bila to ideja od vsega začetka /ko sem zagledala fotko in ne še prebrala teksta/ ker je nadvse fajn.
pa bravo za ne-ogledala (nad umivalnikom)

Vanja pravi ...

Matilda, ogledala nad omivalnikom seveda ni in ga ne bo. Prav tako v kopalnici. No, tam je, ampak je skrito.;)

GoLa pravi ...

Straniščna biblioteka nikoli ni napačna poteza. Luštno. Z ali brez namena. :)

Vale pravi ...

V lokalu smo imeli pralno barvo, ki je po HACCP dovoljena namesto ploščic. Pralna my ass. Vsi madeži so ostali gor, barva pa je po treh letih začela, ko si hotel madež odstranit, "puščat".