četrtek, junij 27, 2013

Vmesni čas

Večino časa bi se lahko počutila kot kraljica, ampak se ne. Ko ti vse k riti prinesejo in potem tudi vse odnesejo. Ni tako enostavno biti nemočen. Ko si cel dan v pižami ali nečem podobnem. Ko te skoz sprašujejo kaj bi jedla. Pa moram količino hrane zminimizirati, da se zavoljo počivanja ne razlezem kot palalalačinka. Ko dajem pisna navodila in težim ljudem po telefonu, da nečesa niso dobro naredili. Tega sicer ne bi smela početi, ker se ne smem vznemirjati, ampak po drugi strani se splača. Kajti kdor premore vsaj malo zdrave pameti, noče imeti opravka z zoprno babo, ki tuli v telefon: "Vsakič ko bom zagledala to napako, se bom spomnila na vas in na vaše podjetje!" zato raje vse naredi še enkrat, tako kot je treba.  Ko imam že dober teden nalakirane nohte (prvič po tem, ko smo lani jeseni začeli obnavljati stanovanje), pa se lak ni še prav nič okrušil. Ko mi moji veselo pošiljajo fotografije solate, ki dela glavice in raznega šavja z vrta, kateremu ne vedo imena, pa potem povem kaj je kaj. Ja, ranunkule rastejo. Cinije tudi. Še vedno se hvalim, da je tisto na sliki "moja solata" in "moja blitva", čeprav se le še medlo spomnim, da imamo vrt. 
In tole vreme me prav nič ne moti. Egoizem se je naselil vame in malo malodušja: če že jaz nimam poletja, naj ga nimajo tudi ostali.

Ni lahko biti jaz. Ugotavljam, da zdravje človeka čisto preveč pomehkuži.

6 komentarjev:

tamara pravi ...

v tem primeru ti želim, da bi bila čim prej spet pomehkužena gospa! ;)

Vanja pravi ...

Uuuu, to bi bilo nadvse fino. Hvala!

matilda pravi ...

moja dva meseca hišnega pripora so bila seven heaven. uživaj, pravi čas, da dvakrat na dan menjaš barvo lakaa;) vse ostalo se itak dogaja ne glede na vse nas. ampak ker vse kroži bo ob pravem času točno spet tam;*
tako mimogrede a ti veš, kako pleteno kvačkano vezeno kolikecijo lahko ustvariš...morda pa je to to in si ti the next takjunka pletenin...signor Missoni je pravkar odletel v luč;)

Vanja pravi ...

Matilda, dobro si me špiknila! ;) A veš, da so moji pleteninski plani veliki, ampak kaj, ko moji podaniki še niso uspeli priti do trgovine z volno. Vse je že zmenjeno - katera volna, katera debelina in odtenki. Sumim, da se dec nekako boji trgovine z volno.

matilda pravi ...

si predstavljam teo od volne kako ga sprašuje kaj bo napletel in ali ne bi morda malce tanjše volne vzel, ker je boljša mešanica :DDD

Vanja pravi ...

Nočna mora! :D