nedelja, januar 13, 2013

Ljubezen

-
Zajtrk v Kinodvoru  je zame v sivih zimskih mesecih sinonim za  popolno nedeljsko jutro. Kava, piškot, klepet, prelistavanje revij in na koncu seveda film. Danes je bila na sporedu Ljubezen Michaela Hanekeja - lep, a krut in realen film, ki te v mislih spremlja še ure potem, ko zapustiš kino dvorano. Starost, bolezen, nebogljenost in umiranje - tabuizirana in na rob odrinjena tema, ki jo Haneke skozi zgodbo ostarelega para predstavi na njemu lasten način, brez olepševanj in patetike torej.  Brezmejna je tista ljubezen, ki ne domuje le v dobrem in lepem, temveč sega mnogo dlje. Če ste nagnjeni k melanholiji, potem ogled filma vsekakor odsvetujem. Ugotavljam, da se vedno bolj nagibam na stran romantičnih filmov s srečnimi konci. Z vse ostalo imamo realno življenje ...
Sicer pa smo si pri nas danes melanholične in snežne tegobe lajšali z odličnim masala čajem in še eno od mene izmišljeno sladico, ki bi jo lahko uvrstili med veganske in manj redilne. V napeštano banano sem vmešala kuhano ajdovo kašo, nasekljane orehe in šluk mandljevega mleka, vse skupaj pa začinila z malo limoninega soka in cimeta.

7 komentarjev:

matilda pravi ...

oh, ja ta film, videla trailer pa še v par oddajah so ga (sosedje) predstavili in moram ga videt (le da k nam ne bo nikoli prišel...ma, se bom že znašla).

tvoja slaščica ima potencijal;)

matilda pravi ...

...v smislu,da pričakujem različice!

Vanja pravi ...

Heh, res sem razmišljala v tej smeri. Poročam. ;)

anolopka pravi ...

Oj,

a masala čaj si sama mešaš a tega že pripravljenega v vrečkah uporabiš.
Sprašujem zato, ker iščem to začimbno mešanico.

Vanja pravi ...

Ne ne, kar že pripravljenega uporabljam, prav tega z linka, v Treh muhah ga dobiš.

Unknown pravi ...

V nedeljo 13.januarja sem imela rojstni dan in sem, sicer manj kot običajno, krizirala. Kako mi leta frčijo, pa kaj vse še nisem, kaj nikoli ne bom....Mogoče bi pa morala pogledat ta film, da se mal v roke vzamem :).
Sicer je pa zame ob takšnih dnevih najboljši dolg spanec, pa kava in zajtrk v postelji. pa kak masala čajček čez dan tudi sede.

Vanja pravi ...

Hja, film bi po mojem kar pomagal. ;)