ponedeljek, december 03, 2012

Katastrofe

-

Menda je bil danes potres. Nič ne vem o tem, pet čez pol šesto sem sedela za mizo v desetem nadstropju, kjer sem začasno nastanjena, pila čaj in A-ju razlagala o svojih sanjah. Na srečo se mi ni sanjalo o Borutu, temveč o tem, da sva se z A-jem sicer že vselila v stanovanje, da pa je njega nenadoma popadla nora misel o najemanju hotela, tako, da je iz lastnega veselja na vsake toliko časa najel sobo v precej dragem hotelu  z rustikalno opremo, nad Mestno hranilnico na Čopovi ulici. Hotel je bil sicer sila nobel, ni pa imel tekoče vode, v namen osebne higiene si dobil z vodo napolnjen keramičen vrč - tak, kot jih vidite le še na bolšjakih. Izgleda, da so mi vse te selitve in začasna bivanja že v sanje zlezla in se spremenila v mini nočno moro.
Skratka, o potresu ne vem nič, sumim, da so me včerajšnji rezultati volitev dodobra pretresli in sem torej do nadaljnjega imuna na vse kar trese in pretrese. 
Ste šli na proteste? Niste? Pametno. No, jaz sem se udeležila petkovih protestov. Šla sem tja, kajti mislila sem, da morda lahko vsi skupaj kaj spremenimo, če ne drugega, vsaj pokažemo, da nam ni vseeno. Včeraj, tri minute po sedmi sem ugotovila, da je bilo prisostvovanje demonstracijam neumno in naivno dejanje. Z rezultati volitev ste (namenoma se ne štejem zraven) namreč pokazali, da vam je, navkljub vsem protestom, vseeno. Izvolili ste človeka, ki ga podpira tisti, proti kateremu je trenutno naperjena večina državljanov. Butlji. Na kakšne pozitivne spremembe lahko sploh upa človek, ki živi v državi, v kateri je 58% ljudi z ritjo priraščeno na udobne fotelje? Pravite, da nam gre slabo? Nisem čisto prepričana, da je temu res tako.

Vaših demonstracij se ne grem več. Šele takrat, ko boste demonstrirali za zdravo pamet ljudstva in ne vladajočih, takrat lahko zopet računate na mojo udeležbo.

13 komentarjev:

Maruša pravi ...

Vanja, ti si ena mojih najljubših blogerk! :)

Anonimni pravi ...

Sam mal - po tvoje bi bil Türk bolj konstruktivna izbira kot Pahorček?

Vanja pravi ...

Maruša, hvala, me veseli. ;)

matilda pravi ...

hotel na čopovi-mestna hranilnica na čopovi-pahor na čopovi (sanje?)

Vanja pravi ...

Pahor v Mestni hranilnici. :)

tjasa pravi ...

Meni se je cmok v želodcu naselil včeraj popoldne in me do danes, ko sem prišla v službo in se posvetila drugim miselnim vajam, ni spustil.

Prav tako kot ti sem izgubila motiv za proteste. Z ljudmi, ki si s svojo ignoranco (pa mislijo, kako so pametni) zadajo strel v koleno tik pred maratonom, nočem sodelovati. Nikoli ne veš, kaj vse si bodo še samosabotirali.

Ne samo zaradi rezultata volitev, pač pa tudi zato, ker se mi je zdelo pametno anonimusom in manj-anonimusom, za katere sem včasih šla zastavljat svoj lasten glas (z obrazom skupaj), razlagat, zakaj je treba it na volitve, pa sem nazaj dobila zmerljivke in zaničevanje.

Bom tukaj popravila. Anonimni, tole ti imam povedati: "".

Anonimni pravi ...

Ne kapiram. A je to kakšna fora, ki je še ne poznam? Še Google nič ne najde... :)

Vanja pravi ...

Tjaša, ko bo naslednji protest, predlagam, da greva midve tačas na kavo. :)

Posnetki pravi ...

Joj dejte ta politika no...

Vanja pravi ...

Hočeš nočeš, je politika neposredno tudi del prostora, v katerem živimo. Se komu zdi, da je na tem blogu preveč govora o politiki?

matilda pravi ...

preveč? nikoli ni preveč.
včeraj je bilo več ljdui pred Velikim palačinkami in Kuhančkom koat pred Praznim Parlamentom.
Petek.

Ruth* pravi ...

Od prvega kroga predsedniških volitev se sprašujem in sprašujem. Eno in isto vprašanje: S kakšnim kulturnim kapitalom razpolagajo tisti volilci, ki so v drugem krogu predsedniških volitev svoj glas oddali Pahorju?
Za popizdit.

matilda pravi ...

kulturni kapital nima kritične mase v deželi