četrtek, september 06, 2012

Lajt

-

Pride kakšen dan, ko si tako vesel, da bi od veselja kričal. Se vam tako pisanje zdi patetično? Meni ja. V bistvu mi gredo ljudje, ki nenehno oznanjajo svojo srečo in veselje, patetični in zategadelj mi gredo na živce. Če ste tudi vi taki kot jaz, potem vas lepo prosim, da ne berete naprej. 
Vesela sem, ker imam končno svojega zobozdravnika. Takega, ki dela na koncesijo. Po vseh denarničnih tegobah, povezanih z zdravljenim zobom, ki me je imel koštati 490€, prekleto cenim dejstvo, da me je bil nekdo pripravljen "posvojiti". Za začetek bomo zamenjali nekaj plomb in izpulili troje modrostnih zob. Malo manj srečna, ko pomislim na to, ampak kar je treba, je treba. Druga dobra reč pri tej stvari je, da je ta koncesionarski zobozdravnik stacioniran v Postojni - tam pa imajo, kot sem pred časom slučajno ugotovila, strašansko dobre toaste. Sicer mi še ni čisto jasno, kako bi človek uspešno združil spuljene zobe in toast, ampak prav zaradi toastov se veselim naslednjega obiska Postojne. Mogoče pa le ne bomo tako zelo hitro pulili in bo torej še čas za kakšen toast ali dva.
Danes mi je, med drugim, iz ramen padel ogromni stari greh. Počutim se pol lažjo - ne glede na to, da bi tehtnica verjetno kazala tako kot kaže vedno, nesramnica, lažniva. Ker imam občutek, da tehtnice vedno lažejo, se raje ne tehtam. Skratka, danes se počutim neverjetno lahko.
Veselim se sobote, ker bom sama doma. Pa ne samo to, prav nikogar od "mojih" ne bo v mestu, kar seveda pomeni, da bom prisiljena dan preživeti v popolni samosti. Ne spomnim se, kdaj sem bila nazadnje prisiljena sama iti na trg in pohajkovati po ljubljanskih ulicah. Bo prav pasalo. In jesen je v mestu. Sem vam že povedla, da sva po novem z jesenjo prijateljici?

7 komentarjev:

Anita pravi ...

Jaz pa običajno hodim k privat zobozdravniku. A ko je kaj takega na sporedu, kot je puljenje zob, kar naroči k kirurgu in je.

Sem dala lani ven tri modrostne, ni tako hudo. Zalogo sladoleda si naredi. :)
Na toast pa pred posegom, ni treba biti tešč, ker je le lokalna narkoza.

Anita pravi ...

ocilin 289K kirurgu, ki je na koncesijo, sem imela namen napisati.

Anonimni pravi ...

Živjo, je skrivnost kateri zobozdravnik je to? Sem namreč iz Postojne in iščem prav takšnega kot si ga ti našla :) Hvala in lp, Nataša

P pravi ...

O, a tudi ti ne boš več modr(ostn)a:) To so posebni užitki.

Zanimivo, da se ti patetični zdijo srečkoti. Jaz takšno oznako lepim jamračem. Jasno, svoje kategorije ne morem takole oskruniti:)

Na tole jesen sem pa jaz letos zelo pozorna. Ker je skrajno nenavadno prijateljsko nastrojena. Da je prepričala celo mene.

Aja, pa dober tek v Postojni:)

matilda pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
matilda pravi ...

toast zmeraj lahko pogrizljaš z nasprotno vrsto zobkov:)
uživam v mestnem pohajkovanju s samo seboj.

Vanja pravi ...

Anonimni, ni skrivnost, g. Bubić.