nedelja, november 13, 2011

"Poskusi na zadevo gledati iz pozitivne plati..."

So mi danes rekli, v zvezi z "nevemveččim". Zakaj?! Gledam in vidim in mislim si to, kar si mislim ob tem ko gledam. Zakaj bi sama sebi govorila, da moram na neko negativno stvar gledati iz pozitivne plati?! Enako prismuknjena je misel, da je treba nenehno misliti pozitivno. Neumnost! Če mislim pozitivno, mi to ne bo prav nič pomagalo, lahko pa se celo zgodi, da mi to škoduje.
Recimo, da iščeš službo in prideš celo tako daleč, da si povabljen na razgovor. In ti potem nekdo reče: "Če te ne vzamejo, niso dovolj dobri zate." Zakaj bi morala misliti tako?! Če me ne vzamejo, obstaja nešteto razlogov zakaj je temu tako in res ne vidim vzroka, da bi se tolažila z mislijo, da nekdo ni dovolj dober zame, če me zavrne. Enako je pri partnerskih zvezah. En partner zapusti drugega in kar naenkrat ni dovolj dober zanj. Hvala lepa za tako bedasto tolažbo!
Če bi imela pri roki električni paralizator, bi za vsak meni namenjen stavek v stilu "Poskušaj na zadevo gledati iz pozitivne plati" ali pa "Razmišljaj pozitivno", pritisnila na gumb. Ker take naprave nimam, rečem: "Saj gledam, ampak ničesar ne vidim."

8 komentarjev:

Coprnije pravi ...

lajkam. in se strinjam.

adj. pravi ...

Ker sam počnem podobno, se nikakor ne morem strinjati. :)

M pravi ...

Ma a veš, jaz se tud ne strinjam glih ... čist.
OK, ko je človek razkurjen, razočaran, besen ... bi ob vsaki taki izjavi vsakomur zavil vrat - tudi jaz. V taki situaciji streljam z očmi ...
Ko pa pridem k sebi in se postavim nazaj v običajno stanje, pa vedno ugotovim, da je precej lažje, če si rečem jebiga, tko je, nimam kej, bo treba iz vsega potegnit tisto, kar se da.

Vanja pravi ...

M. sploh ni šlo za to, da bi bila v dani situaciji razkurjena ali besna - seveda vsi delujemo na en tak način, da na zadeve gledamo iz dveh zornih kotov. Imam občutek, da je opisano zadnje čase postala neke vrste mantra, ki jo blebetajo vsi po vrsti in v vseh situacijah. In zato mi ni preveč všeč.

AS pravi ...

Spadam med tiste osebke, kateri bi po tvojem mišljenju morali prejeti dozo 200kV nekajkrat mesečno.

Si pa celo v naslov tega bloga dodala tri pike, se pravi da se izjava nadaljuje.

Si predstavljaš, da lahko zaradi svoje trme in takojšnjega nestrinjanja, preslišiš kaj ti človek sploh hoče povedati?

Pusti potencialni žrtvi naj pove do konca, šele nato paraliziraj :)

Vanja pravi ...

"Spadam med tiste osebke, kateri bi po tvojem mišljenju morali prejeti dozo 200kV nekajkrat mesečno."

Dragi Aleš,

Poskusi na zadevo gledati iz pozitivne plati! ;)

GoLa pravi ...

Uf, da sploh ne omenjamo "Vse je za nekaj dobro." tolažbe. :)

Vanja pravi ...

"Kar ne ubije, okrepi!" In potem si okrepljen kot kamen in spet ni prav. :)