nedelja, september 11, 2011

Odločitve

V bistvu so mi daleč najljubši tisti dnevi, ko se ne rabim glede ničesar odločati in odločiti. Tu ne govorim o odločanju med čokoladnim ali limoninim sladoledom ali pa med dolgočasnim bledoličnim geekom s predpotopnimi očali na nosu ter visokim, zabavnim temnolasim moškem v džinsu in najbolj navadnem belem t-shirtu - slednje je, mimogrede, najbolj ubijalska kombinacija.
Govorim o bedastih odločitvah, ko se je treba odločiti med dvema opcijama, od katerih ti ni všeč ne ena ne druga, v bistvu bi najraje zaril glavo v pesek (škoda, ker nisem noj) ali pa spil tri "ta kratke". Sicer sem spila pivo, pa ni prav nič pomagalo. Potem so tu še odločitve druge vrste - take, glede katerih se odločijo drugi, povsem po lastni intuitivni presoji, ki temelji na njihovih neutemeljenih strahovih in morebitnih predsodkih. Tudi te pašejo v serijo zelo "ljubkih" doživetij preteklega tedna.
No ja, pojdimo naprej... novim odločitvam naproti!

4 komentarji:

GoLa pravi ...

Na koncu vedno nekako je - če se ne odločiš sam, se drugi namesto tebe. Kakorkoli se boš glede česarkoli odločila bo prav. :)

Vanja pravi ...

Bo že moralo tako biti, ne gre drugače. :)

Krtek pravi ...

Včasih je dovolj, da prepustiš času čas, pa se zadeve razpletejo kar same od sebe, brez da bi se človek moral pretirano odločati. Vedno pa ne gre. Ampak, včasih, če malo počakaš, se najde še tretja možnost in potem je odločanje nekoliko lažje. Ali pa težje. :)

Vanja pravi ...

Pri dotičnem odločanju so bile že od samega začetka v igri tri opcije, kar je situacijo še dodatno oteževalo. Zadevo je rešil klic tretje osebe ter s tem povedana moja hipna odločitev, ki je seveda temeljila na dejstvu "kaj se mi zdi najbolj prav". Zdaj vem, da sem se pravilno odločila.