torek, april 05, 2011

Dan ko je vse lepo in prav

-

Skoraj neverjetno se zdi, da kdaj pa kdaj nastopi dan ko je vse lepo in prav. Danes je bil en tak. Ker je stara navada železna srajca, spet menjam noč za dan. Ponoči sedim za računalnikom, zjutraj (pre)pozno vstanem, potem pa odtečem uro in petnajst v najhujši pripeki. Za nameček so me kolena opozorila na to, da so moje superge že zdavnaj oddelale svoje. Tako.
Sem dopoldne čisto slučajno ampak res čisto slučajno, kar nekaj me je povleklo noter, neka nevidna roka in glas, stopila v Intersport na Šubičevi. In po nekem čudnem, meni na kožo pisanem naključju je bil v tisti štarcuni en prijeten simpatičen mladenič, ki je stal ob napravi, na kateri je pisalo, da ti poskenira stopalo in potem potencialnemu kupcu tekaških copat pove kakšne tekaške copate pašejo na njegovo tačko. Krasna priložnost da se oddolžim svojim razbolenim kolenom! Mladec me je najprej vikal, od mene je zahteval vse polno podatkov, skoraj vse razen prvega dne zadnje menstruacije. Ko je izvedel moj rojstni datum me je nenadoma začel tikati, kljub temu, da bi mu lahko bila skoraj, če dovolite da malo pretiravam, mama. Precej nevljudno. No ja, nimaš kaj. Ena zares zoprna stvar te naprave, kamor je potrebno izmenično vtakniti obe tački je to, da je treba sezuti nogavice. Nič kaj ljuba mi namreč ni bila misel na to, da je tisti dopoldan že bogve koliko stopal z morebitnimi glivičnimi obolenji šarilo tam noter. Ampak želja skeniranju tačk je bila močnejša od napada potencialnega glivičnega obolenja. Tip je ugotovil, da imam rahlo platfusasta stopala, kar pa zame sicer ni nov podatek - to vem že od svojega petega leta, ko me je mama vsako poletje silila, da hodim bosa in na morski obali z nogami pobiram borove iglice s tal. Če je pomagalo ne vem, morda bi bila moja stopala danes še bolj platfusarska, če bi ne bila pobirala tistih iglic. Skratka, stroj je poleg platfusa tudi lepo prikazal, da mi nogi vleče na noter, tako rahlo zviti sta izgledali kot da bom ravnokar padla po tleh, zato sem takoj sklenila, da moram zoper to nekaj storiti. Prijazni fant mi je nato povedal kakšne superge predlaga in zrihtal še 20€ popusta z nekom kuponom, ki ga je snel iz neta. Mislim, da sem opravila dober nakup, vsaj glede na znamko copat in ceno (pri kateri sem mižala na eno oko). Če mižiš na eno oko, je cena takoj pol nižja!
Po nadaljnjem besnem šopingiranju (eksotični futer in kuharska knjiga) sem ob prihodu domov precej drzno preverila stanje na bančnem računu in se močno vzradostila ob dejstvu, da je končno prispela pred osmimi meseci obljubljena subvencija za samozaposlitev. Takoj za tem sem odprla mail in našla sporočilo, da me čaka še en mini honorar, sicer vreden petih kav v dunajskem Haas housu, ampak bolje to kot nič, bom pač spila pet kav v Haas housu, tega človek res ne počne vsak dan! Čisto nazadnje, za češnjo na kosu čokoladne torte sem odprla pošto iz davčne in od veselja skočila do neba. Za kratek moment se mi je celo zazdelo, da je ta svet nenavadno pošten. Poudarjam: za kratek moment! :)

25 komentarjev:

PF pravi ...

lepi so takšni dnevi, res. :)

evasardina pravi ...

odlično! k temu se tudi sama spravljam že nekaj časa. mene pa kolki in gležnji dajejo pri teku, ki ga posledično zato možno sovražim ... mogoče bo pa frajer iz intersporta znal pozdravit moj odpor ;)

ninalena pravi ...

hm, jaz sem tudi dobila prijetno pošto od tete Vide in iščem kakokompanjonko za laufat..

Nataša Pregl pravi ...

pa pravijo, da denar ne prinaša sreče :-)

Vanja pravi ...

Eva, priporočam!
Nina, lahko greva kdaj čez Rožnik, sem za!
Nataša, sem živ dokaz za to, da se motijo! ;)

Anonimni pravi ...

Super tekaške copate si nabavila. Imam tudi sama ene iz te serije, le da so starejši model in tudi moji naslednji bodo enaki. Sedaj še z dodatnim razlogom. Sama sem jih namreč nabavila čisto po občutku, brez pomoči super svetovalca (in ja, tudi moje tačke so rahlo na platfus) in moram reči, da sem sedaj le še bolj navdušena :)Lep dan še naprej! NM

spela pravi ...

super superge (ki niso Superge)! jaz pa jutri spet lahko začnem s svojimi starimi lunarglide, bom pa ob menjavi tudi šla na tole svetovanje, sliši se kot prava stvar! ja, davčna zna človeka kdaj celo razveselit, kdo bi si mislil :D

Vanja pravi ...

No, ko dobim pošto iz davčne ponavadi že po defaultu ne pričakujem nič dobrega in če človek ne pričakuje nič dobrega je potem tolikanj bolj presenečen. :) Si pa dobra, da greš tako hitro na stara pota - le previdno! :)

adj. pravi ...

A so tisto lepotne pike?

Vanja pravi ...

To so posebne vrste pike, kdor jih ima, teče z dvakratno hitrostjo in polovičnim naporom. Kupiš? :)

spela pravi ...

vanja, mam žegen od dohtarce - celo priporočilo, ker imam menda nenormalno prenizek pritisk.

adj. pravi ...

Vanja, ne tečem, samo gledam. :)

Vanja pravi ...

Špela, pol pa že. Sicer boš pa, izurjena tekačica že vedela kako in kaj.
Adj., škoda, sem pa že mislila, da bom dober biznis naredila! :)

SUZANA pravi ...

takile dnevi so zlata vredni, ko se zadeve lepo odvijajo... + pri dohodnini je pa samo še pika na i :)

Pegaz pravi ...

Meni je pa slikica všeč, z dizajn plati. Maš res uč, mi pa srečno roko. :)
Še več takih dni ti želim!

Vanja pravi ...

Pegaz, me veseli, da misliš tako, hvala! Še več takšnih dni za vse nas! :)

matilda pravi ...

Vanja ima zmeraj več lepih dni, kar je živi dokaz,d a se vse v življenju počasi menja;D
Ampak okoli dohodnine pa mi čist jasno (in me sploh nima kaj brigat) ampak sem slišala pravit, da smo v tej prvi rundi dobili tisti "ubožci", ki moramo doplačat državi naš dolg...:(((
Na isti dan sem dobila vrečkico od Dursa in prekrasno slikanico, ki je čisto povozila taprvo darilce.
Po dolgem času sem spet prebrala (v resnici pa se naslajala) nad temle (zanimivo je nastajanje ilustracij)

http://www.booktopia.com.au/little-red-riding-hood/prod9780062020512.html;jsessionid=0CF4216BA296EE2F93855F28B54D281D

Vikend bo pa itak prekrasen:)

matilda pravi ...

http://www.youtube.com/watch?v=3vnhcJHcJWo

artista na delu

Vanja pravi ...

Matilda, zdaj pa tako izgleda, kot da sem imela pred nedavnim le slabe dni! :) Ampak tvoja slikanica je pa preprosto dih jemajoča!! Hvala za tale link!

matilda pravi ...

Ne, ne, tu sploh ni govora o bližnji preteklosti /saj se "poznava" že vsaj dve virtalni leti/ in teta Matilda opaža, da je Vanja že kar nekaj časa zadovoljna, poskočna in prešerna. Viva la vita! Slikanica je prelepa , potem ko vidiš video pa si želiš še milanskega pokopališča

Vanja pravi ...

Mhm, a veš da imaš prav! :) O ja, tisto pokopališče izgleda prav zveličavno!

Vanja pravi ...

Veš kaj Matilda, razmišljam... zakaj je temu tako, ti povem?! Eden od poglavitnih razlogov zadovoljstva je, da sem že pred časom iz svoje okolice eliminirala vse ljudi, ki "niso šli v korak z menoj". Lahko rečem, da sem dan za dnem obkrožena s krasnimi ljudmi in človek potem ne more biti drugega kot dobre volje. Poleg tega že nekaj časa ne gledam poročil, v časopisu pa preberem le naslove in reči, ki me res zanimajo. Je precej bolje tako. :)

matilda pravi ...

eliminirala si alergene:)

Vanja pravi ...

Tako nekako. :)

jackie pravi ...

ja, občasno se pokaže, da je še pravica na tem svetu :)