petek, november 12, 2010

Sejem bil je živ...


Sejem Dom se je preimenoval v Ambient Ljubljana. Letos z nekaj intervencijami, ki so lepo popestrile predvidljivo. Morda je bilo, v primerjavi s preteklim leti, malo več ogleda vrednih razstavljenih stvari. Ali pa se je samo meni zdelo tako?!

Zanimiv projekt, katerega so ga pripravili v sodelovanju z osmimi ustvarjalci (arhitekti, industrijskimi ter tekstilnimi oblikovalci) ter štirimi trgovinami (Sisi, Status, 1001 dar ter Dom), se imenuje Namizne pokrajine.

Med drugim nas popeljejo v svet finske pokrajine (Iittalla),

pa v svet večne črno bele klasike,


in v sodobno namizno postavitev, kjer ni prostora za romantiko.


Novost na sejmu so tudi Top ideje. V Top idejah nagrajujejo 10 mladih oblikovalcev inovativnih proizvodov. Obešalniki na zgornji fotografiji so dobili malo drugačno funkcijo - obešalnik, ki je lahko - obešalnik!


Zanimiva je ideja z držalom za zobne krtčke, kjer je odvečna voda, ki kaplja iz ščetin hrana za rastlinice. Bolj si boste umivali zobe, bolj bodo rastlinice rasle! In obratno. Zanima me, če zadeva v praksi res deluje. Najbrž odvisno od tega kaj posadite v podstavek.

Nas so navdušile kuhinje mizarstva Pobles.


Zanimiv je tudi razstavni prostor mizarstva Urbanija. V oči so nam padla korita-luči. Za dom sicer neprimerno, za kakšne javne prostore pa bi takšna zadeva znala biti zanimiva popestritev.


Kolpa nadaljujejo tradicijo lepo urejenega razstavnega prostora in ponudbo dodelanih izdelkov.


Pri Bolčiču znajo z lesom. Preprosto in lepo. Oreh me vedno znova navdušuje.

Razstavljalca iz predzadnjih dveh fotografij (mizarstvo Urbanija in Kolpa d.d.) sta prejela priznanji za najlepši razstavni prostor. Sejem je odprt do 14. novembra.

6 komentarjev:

ana pravi ...

točno to se je tudi meni dopadlo in še ena postavitev, ki je izgledala zelo dobro, ampak samo za na obisk pridt.http://flic.kr/p/8ShXWC

Vanja pravi ...

Meni pa deluje kot kulisa za kakšen film. :)

Saša pravi ...

po ogledu teh fotk mi bo postalo še žal, da nisem šla tudi sama pokukat na razstavišče...

in ime je po novem veliko lepše kot prejšnji Sejem Dom.

matilda pravi ...

Jelenčki na mizi:) Dopade!

K* pravi ...

hm... sva se navduševali nad istimi perlicami! razen štantek z Big Bag torbami si izpustila...:)

Anonimni pravi ...

škoda, zamudila :(