petek, oktober 23, 2009

Pač, ni dovolj kičasto...

_

Kaj ima moja prijateljica skupnega z molji?! Veliko. Tako kot molji, namreč tudi ona obožuje volno. S tem da ona pletenin ne podira, kot to počno zoprni insekti, temveč jih ustvarja. In to prav lepe. Edina pomanjkljivost njenih pletenin je, da niso kičaste. Kar je po svoje tudi fajn. Če seveda niste tisti večinski del populacije, ki pač prisega na kič.
Pa me je Vale poprosila, da v trgovino odnesem novo vrečko s pleteninami. Ko pridem tja, mi prijazna gospodična pove, da se je lastnica odločila, da narokavičk iz prejšnje runde ne bodo sprejeli (narokavičke so podobne kot tele na fotografiji, le da so črne barve). Na moje vprašanje zakaj, dekle pojasni, da tudi druge punce pletejo ter da je v njihove rokavice vloženega precej več truda - za primerjavo mi pokaže zelene rokavice na en prst, ki stanejo točno dva eura manj kot takele, ki jih vidite na sliki. "Avtorica se je bolj potrudila, saj je rokavice še dodatno izvezla s pisanim motivom" pojasni. Izvezen pisan motiv je izgledal nekako tako, kot bi ga naštikali učenci iz zavoda za slepe in slabovidne - niso bili ne križci, ne krožci, ne rožice in ne metuljčki, skratka nek abstrakten motiv, ki niti abstrakten ni bil. "No ja, ljudje imamo različne okuse" komentiram "mogoče se bo našel kdo, ki bo hotel imeti enobarvne, vsaj jaz bi veliko raje izbrala take kot pe tele šaraste." komentiram. "Ne, pri nas to ne gre, ljudje imajo radi kičasto." Kaj mi preostane drugega, kot da pobašem vrečko, se odstranim iz trgovine, za prvim ovinkom v roke vzamem telefon in prijateljici hitim razlagati, češ da štrika premalo kičaste izdelke.
Če je med vami kdo, ki ne sodi ravno v večinski del populacije, če se vam kič ne dopade, potem vam bodo morda všeč takele luštne narokavičke, ali pa kakšne od njihovih sorodnic. Skratka, dobite jih pri coprnici Vale. Coprniške narokavičke...


15 komentarjev:

matilda pravi ...

Jah, krancljanje (sploh v neizmernih količinah in brez nekega smisla) je nekako tipično za povprečnega slovenskega kupca (žal) in se potem razne" izbranke" čudimo ko želimo čisto navaden črn puli dobre kvalitete in po sprejemljivi ceni (ker sta tisti od Esprita in tisti od CiguMigu trgovine oba narejena v Romuniji) ali pa recimo navadne črne žabe 70 denske in z minimalno 10% elasatana. Jok, ponujajo ti črn puli, ki ima z bleščicamo nalepljen napis Yes (pa saj je čisto majhen gospa) ali pa žabe, ki imajo diskretne vrtnice in trakec tam nekje na gležnju ali pa še boljše, ti želiš črne in ti ponudjo črne z oranžnimi rombi (pa saj so črne in pašejo na več barve in to se NOSI gospa!!). Pač nismo na Finskem ampak pod Alpami:-(.
Onka, ker se razni prazniki bližajo z hitrostjo munje (človek lahko peče tudi za Dan mrtvih, kaj ne)...tale slastna stran je luštna za oči in polna njami receptov (če ga še ne poznaš, ko sem ga našla sem se spomnila prav nate (pk. pa na mojo nesetro tudi)http://hungrygirlporvida.com/

Vanja pravi ...

O superca, hvala za link - se vidi da je hrana sljastna - avtorica je namreč prava reklama za blog - lepo zaobljena, da je že skoraj kičasta. ;)

Anolopka pravi ...

Meni so prav te na sliki noro všeč...se bova v živo pogovorili kaj več na to temo... ;)

matilda pravi ...

Hi, hi Lačna punca je kot ena zelooo sočna Amelie:-D

spela pravi ...

zanimivo. tele na sliki zelo fino zgledajo, a obstajajo tudi v rokavni različici?

Vanja pravi ...

Anolopka, velja!
Špela, zaenkrat ne, je pa Vale zelo prilagodljiva in bi se gotovo dalo kaj zmenit - tako za model, kot tudi za barvo.

maša pravi ...

rokavniki so postali obvezen kos moje garderobe, sploh odkar ima polovica plaščev v ponudbi tričetrt rokave. tile so krasni. sicer pa, so tvoje broške že v trgovini?

Karmen pravi ...

Enostavno: z Vale naredita spletno trgovino like Etsy in posredniki odpadejo.

Vale pravi ...

Ja Karmen, samo najdi nekoga, ki nama bo naredil spletno trgovino zastonj :-)

storyteller pravi ...

Zelo všečni! Pa prstan tudi :)

striti pravi ...

kake lepe roke. res.

GoLa pravi ...

K ''Vale'' komentarju: morda pa nekoga, ki bi vama trgovino postavil zastonj, celo imam. Ga vprašam in sporočim. Seveda, če mislita resno...?

Vanja pravi ...

Salvia, ne še in trenutno niti niso v mojih rokah. Takoj ko bodo na voljo, obvestim! :)
Karmen, ja, točno o Etsy sva se včeraj pogovarjali. :)
Storyteller, prstan pa ni na prodaj, hehe, sodi pa med tiste "tale kos za vedno".
Striti... hvala!
Gola, počakajmo da se Vale javi, ampak ja, sem zelo zainteresirana. Če ne probaš, ne veš. In ja, zakaj ne?!

Nataša Pregl pravi ...

Kaj pa tole: http://bigcartel.com/?
Postaviš si spletno trgovinico in plačuješ mesečno vsoto - ni dosti. Pri tem ponudniku gostuje tudi Fensišmensi, vprašajta Ano, kakšne stroške ime.

Vale pravi ...

No, saj vsak ima svoj okus in trgovina ima pač koncept, da prodaja bolj kičaste zadeve oziroma pisane in enobarvnih nimajo preveč radi. Nič hudega, ker imam naročil toliko, da mi bo prav prišlo, če mi kakšne vrnejo.

Drugače pa Špela, ja, dolžina je prilagodljiva.