torek, junij 09, 2009

Izbirčni krvoses

_
Kakšna razburljiva noč! Človek takole ob enih zjutraj povsem mirno in brezskrbno sedi za svojo pisalno mizo, sreba čaj iz svojega najljubšega kozarca in premišljuje, v katero smer bo obrnjen kavč, pa kje bo mizica, na kateri bo imela gospa postavljeno vazo z rožam... Nakar ga nekaj zasrbi. Fuj, ogabno!! Ko se popraskam po stegnu, mi v roki ostene ogromen klop. Aaaaa?! A mi lahko ni nič jasno, prosim?! Le od kje bi se vrag lahko vzel?! Cel ljubi dan sem parkirana pred tole škatlo, ven sem šla le za pol ure, ko sem šla odtečt svoje tri kroge za vodo, po teku pa takoj skočila pod tuš... Predvidevam, da se je izbirčni klop name navlekel iz kožuha kosmatega psa, ki leži tamle pri vratih. In ravno name, ki bi na tekmovanju v hipohondriji zasedla častno tretje mesto, če že ne bi bila druga ali nemara celo prva?! Kako malo je manjkalo, pa bi bila lahko poleg vseh možnih bolezni tega sveta zadobila še boreliozo. Ali pa meningitis! Niti pomisliti ne smem na kaj takega! Sicer mi še vedno ni jasno ali se klopi delijo na pasje in človeške (mnenja o tem se namreč vedno krešejo) ampak meni se zdi, da je klop klop. Tudi če se po ne vem kakšnem ključu delijo na pasje in ne-pasje, tale je bil oboje! In prekleto izbirčen je bil, da se je iz psa preselil name. Asssaka, sem ga z olfa nožem presekala na pol. Ker je požrešnež še vedno veselo migal, sem ga za kazen še malo narezala. No ja, tudi krutost ima včasih smisel!
Tale post je opozorilo vsem tistim, ki mirno sanjate v svojih posteljicah in mislite da se vam ne more nič zgoditi. Kje pa, vse polno nevarnosti preži na vas! No, posvarila sem vas, zdaj grem pa nazaj delat - v upanju da se iz kakega kota ne privleče debela anakonda...

6 komentarjev:

mojchka pravi ...

uf, si pa kruta, da ga greš tako razrezat!!!

matilda pravi ...

Upsss, najbolje, da še sama namazilim z Advantexom, glede na to da moja cuca spi pri meni;-)

Nadja Zlender pravi ...

Za razrezat, potopit v alkohol, zažgat in vržt v školjko je to golazen!
Za klopni meningitis pa obstaja cepivo, tako da se proti temu lahko zaščitiš. Sicer obstaja tudi za borelijo, ampak je nesmiselno.

Anonimni pravi ...

Zaslužil si je!
Je pa res, da tuširanje klopa ponavadi ne odstrani. Bo treba nabaviti en ogromen špegu in še enega prenosnega zraven, da si lahko v vsakem trenutku pogledaš tudi v najbolj skrite gubice svojega telesa.
Uf, zdaj pa vem, za kakšno opravilo sem hranila staro preklopno polomljeno ogledalo s celim povečevalnim zrcalcem. Žal sem ga oni dan v pospravljalskem navalu zavrgla.

Petrula pravi ...

"Kdo je reku, da je pri tabornikih varno, varen si samo, če počivaš doma!" so brneli Zmelkoow.
Dobro si ga, golazen frdamano. Morala bi ga na salamoreznici!

Unknown pravi ...

ja res so golazen, ki jo je treba uničiti in res, proti meningitisu se lahko zaščitimo s cepivom, borelioza pa cepiva še ne pozna. vem zagotovo, ker sem v zdravstvu ..
bolezen kot je borelia pa ni hec. dokler se pravočasno zdravi še gre ... če pa se jo spregleda, se grdo maščuje ..
cepiš se lahko pri svojem dr, le dogovori se, da ti nariči cepivo, ki ga je treba plačati