sreda, december 27, 2006

Torbičino drobovje ali: Mislim da nisem prava dama


Od vsesplošnem prednovoletnem pucanju (ne samo tistemu v glavi, dihalih in še kje), sem na mizo pravkar izpraznila drobovje svoje neurejene torbice, ki je kar klicalo po tem, da jih moja nevestna roka razgrupira - predmeti so se imeli že skoraj sprijeti v veliko kepo. Prav nič damsko… Medtem ko sem na mizo stresala torbičarsko vsebino, sem se spomnila na svojo mamo in njene prijateljice, ki so na nekem rojstnodnevnem obhajanju prišle na idejo, da vsaka isprazni svojo torbico in vsebino razstavi prisotnim na vpogled. Mamin komentar na to »igro« je bil, da človek ne more verjeti, kaj vse se nahaja v ženskih torbicah…
Zadnjič sem na kar nekaj blogih opazila, da so bloggerji na ogled postavili svoje pisave, pa sem ob pospravljanju prišla na idejo, da bi (najbrž velja bolj za ženski del bloggerk) na ogled postavili(e) eno od naših intimnih stvari - vsebine naših torbic.

V moji oranžni adidaski se nahajajo naslednji predmeti:
3 zadrge (ki bodo nekoč všite v povštrčka in krilo)
3 spiski »kaj prinesti iz trgovine«
3 kovanci (očitno je 3 magična številka tele moje taške)
baterija
trak od MP3 playerja (kje se nahaja player mi trenutno še ni znano – tudi če ga nikoli več ne najdem se, glede na to, da baterija zdrži samo nekaj ur, ne bom kaj dosti sekirala )
mini kozmetična torbica (noter je poleg malček kozmetike tudi prva pomoč, ki pa ne vsebuje obližev – za to moram še poskrbeti),
vžigalnik in škatlica smrdljive vsebine z grozečim napisom - slaba razvada
prazna denarnica (v kateri je prva pomoč za tehnične primere),
5000 sit – zakaj niso tudi ti bankovci trije?!!
sončna očala (brez etuija)
nekaj računov iz trgovine (ne bomo tako pikolovski da bi jih šteli)
časopisni izrezek iz avgustovske izdaje Dela
decembrski urnik KinaDvor
nekaj smetk

Spisek niti ni tako zelo bizaren, je pa malo bolj bizarna fotografija torbičarskega »žmuklja«…
Kaj pa vi prenašate v svojih torbicah?

7 komentarjev:

ursa pravi ...

Eh, jaz sem včer pucala svoj rukzak. Nočeš vedet. Samo še gob ni blo notr.

Ble so pa (plačane!) položnice za tri mesece nazaj, nepojedene vitaminske tablete od pol leta nazaj, en mali lonček kofeina v prahu, ena bukla o produktivnosti (hahaha, da ne crknem od smeha), en moleskine, en dodaten zvezčič, ker moleskine očitno ni zadost, puščica nabasana s pisali, ki jih nikol ne rabim, en kup papirja (rešene matematične naloge za prvo konferenco prvega letnika, sprintan članek o plazmi z Wikipedie, trije računi od avtoservisa, eno sodno obvestilo izpred štirih mesecev, loto listek, veterinarska knjižica od psa), ena nabasana toaletna torbica brez sledov ličil (tud brez flajštrov, ampak s protibolečinskimi tabletami), en skoraj prazen deodorant, sončna očala v škatli, denarnica polna keša, ki ga je treba porabit do petka, še en nadomestek denarnice, ker vozniška ne gre v prvo denarnico, še ena denarnica ekstra za drobiž, dodatna dva kemična svinčnika, ker v puščici ni dost materiala, ena varnostna knofla, kot so jo včasih imel za dojenčkom plenice zapenjat (všeč mi je, no), ena mini podkev za srečo, ena ogromna plišasta miš, ki v trebuhu skriva en sam samcat ključ, mini baterija, žveke, avtomobilski ključ, mobilc, kartica za vstop v službo ...

Nekak ni čudno, da rabim rukzak.

Vanja pravi ...

Med branjem tele tvoje jare kače sem ugotovila da sem lahko jako zadovoljna, ker ne posedujem ruzaka!

Pogrešamo fotko! ;-)

P.S. Tiste knofle ki so bile včasih za dojenčkaste plenice pripenjat pa pogrešam. Zelo močno so držale, škoda da sem vse pogubila. Hm, morda bi z njimi lahko celo koga pripela nase?!

Unknown pravi ...

Evo, sem prispevala svojo vsebino.

Tistih knofel pa se ne uporablja več za pleničke, zdaj so na velkro trakove ;)

miss.nymphee pravi ...

Ekola, prispevala tut jst. To je grozna veriga drugač...;)

Black Betty pravi ...

Pishuka poldi, a pol nisem edina packa na svetu ;)). Jaz mislim, da bi me bilo kar malo sram, če bi si kdo drznil samo pokukati v mojo torbico, zato ne bom postala kakšnih ogabnih fotk in še manj pisala o vsebini mojih torb(ic). Še dobro, da jih imam več in mi ni treba vsebine menjat, tako se v eni lahko tudi nahaja tri leta star mars ali pa kaj podobnega. Sa mi je pa zato enkrat primerilo, da sem v neprimeren prostor (kjer te povrhu vsega pregledajo z detektorjem kovine) nosila vžigalnik v obliki pištole. Not good!

tadej pravi ...

A denarnice lahko tudi? Takšne, na katero lahko pripneš tudi ključe? Torbice namreč nimam. Saj ni zelo zanimivo, ker so sami računi: zobozdravnik, knjigarna blackwell's, restavracija v barbicanu, potrdilo o dvigu gotovine, tri znamke (first class), plačilo poštnine, še eno potrdilo o dvigu gotovine, vstopnica za koncert razorlight, račun iz cinema store, dve tableti nurofena, dva listka z dvema telefonskima številkama (eno sem si verjetno napačno zapisal, ker sem numerično disleksičen, ali pa se je oseba, ki mi jo je dala, zlagala), napotnica za specialista, dva žvečilna gumija in kartica za zbiranje nagradnih točk v blackwell's. plus dve kreditni kartici, kartica socialnega zavarovanja, članske izkaznice za british library, fitnes klub in dva druga kluba. ter kartica nectar (tudi za zbiranje nagradnih točk - zelo žalostno).

Vanja pravi ...

@Nimfa: Dokler nisem prebrala kaj imate vsi ostali v svojih torbicah, se mi tale igra še ni zdela tako zelo grozna! :-)
@Black Betty: No, v neprimeren prostor, kjer te pregledajo, sem jaz nič hudega sluteč nesla svoj mini švicarski nožek (opisan pod vsebino v moji denarnici) in me skoraj niso spustili na letalo... Moja torbica bi torej lahko bila tudi last kakšnega terorista...
@Tadej: Ja lahko tudi denarnico, čeprav, če dobro premislim, je v moji toliko stvari, da vsebina zadošča že za novo igro: Razgalimo torej denarnice!!