petek, junij 09, 2006

Kičurji

Zjutraj me je nemarno zbudil sosedov pes, ki se je spet spomnil, da bo ne vem zakaj oponašal volka (btw, na tako idejo pride večkrat na dan!)... Se mi še sedaj v glavi vrti od šoka - najbrž me je začopatil v kakšni REM fazi ali kaj jast vem. Kakšna škoda, da si ne morem izbrati svojih sosedov vključno z njihovimi psi. No, sicer pa tudi če bi si jih človek lahko izbiral, je bolj malo takih, ki pridejo v poštev. Najbolje bi bilo ako nebi imela nobenega. Na prste mizarjeve roke lahko preštejem, koliko normalnih sosedov imam - takih da kdajpakdaj skupaj spiješ kakšno kavico in si ob polnoči sposodiš jajce za palačinke. Eno. (ne jajce, eno tako sosedo imam. Jajc si lahko sposodim tudi več).

Pa nisem imela namena o tem pisat, nekaj drugega sem hotela reči; Kar si res želim je, da bi imela sosede, ki imajo vsaj malo, ampak res vsaj malo okusa. Ta želja je, se mi zdi, ne preveč uresničljiva.
Sosedje me posiljujejo na povsem legalen način, posiljujejo me vizualno!! Dan za dnem moram gledati njihove ogabne balkone, ki se šibijo pod goro balkonskega cvetja, njihove palčke, ki se mi hinavsko smehljajo, vohati smrdljive ciprese, ki so jih naflancali okoli svojih haciend (a se lahko ne počutim kot na britofu, prosim?!), ko jem kosilo, mi apetit kvari pogled na umetelno bavarsko izrezljano balkonsko ograjo, pa kvazikroparske izdelke razpostavljene po vrtu. Poleg vizualnega trpljenja moram vsak teden obvezno poslušati friziranje njihove angleške travice - ampak to je že druga zgodba.
Ta svet se mi zdi zelo nepravičen. Miljon butastih zakonov si izmislijo vsak dan - ne bom smela kaditi na javnih mestih, ne morem kupit piva po deveti, kadar se mi to slučajno zahoče, ne smem si s sredincem povrtat po nosu (kadar imam umazan kazalec), ker je tudi iztegovanje tega prsta prepovedano... Mene pa lahko dan za dnem posiljejejo in to še na povsem legalen način!
Zakaj se ne more nek vrli trebušasti politik ob tem, ko si po obilnem kosilu z zobotrebcem šari po porcelanastih prevlekah in razmišlja o tem kdaj in kje bo naslednjič naskočil svojo ljubico, razmišljati raje o tem, da bi predlagal zakon, ki omejuje pristojnost ljudi, da druge posiljejejo s svojo kičursko kramo?!

Ne bom se čudila, če mi bo nekega dne na očeh zrastla siva mrena. Čudno da mi že ni!!

11 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Sama zlobna zavist govori iz teksta te ženščine, ki ji letos spet ni uspelo normalno ocvetličiti balkona kot se spodobi in je pravično in je bila pri nakupu ograje tako preklemansko vohrna, da jo je dala narediti iz enih dolgocajtnih lajšt, namesto, da bi jih lepo izrezali kot se spodobi in pravično je..

Vanja pravi ...

Pa še prav imaš. Ne, na žalost mi res ni uspelo "normalno" ocvetličiti balkona. Preden sem prišla do cvetličarne so že vse bršljanjke, petunije, molevke in zajčke prodali! Drugo leto jih bom že januarja rezervirala!!
Če bi imela veliko denarja, tako kot nekateri, bi kupila lepo navijugano plastično ograjo, ki jo samo s štrajfiksom opereš pa je.

Vanja pravi ...

Ravnokar sem sama sebe oštela, ker lažem kot pes teče (hrt). Saj sploh nimam balkona!!

Vanja pravi ...

Ravnokar sem sama sebe oštela, ker lažem kot pes teče (hrt). Saj sploh nimam balkona!!

Vanja pravi ...

Ravnokar sem sama sebe oštela, ker lažem kot pes teče (hrt). Saj sploh nimam balkona!!

Vanja pravi ...

Ravnokar sem sama sebe oštela, ker lažem kot pes teče (hrt). Saj sploh nimam balkona!!

Vanja pravi ...

...Zakaj imam zdaj objavljene 4 enake komentarje?! Vpliv kozmičnega žarka mogoče!!

Anonimni pravi ...

sej te poznam že zelo dolgo, pa mi vse te tvoje pripombe, ki so mimogrede precej pasivne niti ne motijo. samo včasih pa malce pretiravaš. in to orenk.. mal več opitmizma ti ne bi falilo. pol se mogoče ne bi počutila kot na britofu.

Anonimni pravi ...

ja, lopato v roke pa devat, pa te vse te stvari ne bi motile, ker jih sploh ne bi opazla, ko bi po 12-urni izmeni pršla s šihta. Drgač pa - to ni še nič, moja mat ima kravo z roza smrčkom v vrtu, zraven je pa tabla, na kateri piše "to je krava". tko da tvoji sosedje so kar ok. LP Ntica ;-)

Vanja pravi ...

Hehe, Taka pač sem, optimizem gor ali dol...
Mam pa trenutno 12 urno izmeno kle za računalnikom, tko da dela mi očitno ne manjka.
Kar se pa krave tiče, bi bila pa prav vesela, če bi jo imela za sosedo. Še posebej tako ki ne muka!

Vanja pravi ...

L, cinizem ob polni luni dobi barve! ;)