ponedeljek, februar 27, 2012

Solata iz gomoljne zelene in jajc

-

Tale sezonska solata je ena izmed tistih jedi, ki niso prav nič komplicirane, poleg tega pa še zelo okusne.

Količine za eno srednje veliko skledo:

Dve srednje veliki gomoljni zeleni
Štiri jajca
Oljčno olje
Limonin sok
Ščep soli
Poper

Zelene nisem lupila, prerezala sem jo na pol in jo, v rahlo osoljeni vodi, kuhala skoraj eno uro. Ne sme biti ne pretrda, ne premehka - najbolje bo, da jo piknete z vilico in tako presodite, če je ravno prav kuhana. Še toplo olupite in narežite na male koščke, dodajte v trdo kuhana jajca in začinite. Solata je odlična topla ali pa hladna. Tako.

6 komentarjev:

  1. O, super, to moram mami povedat/pokazat. No, naredila bom itak jaz, ampak upam, da bo ona zeleno kupila, hehe :D
    A celo uro se kuha? O, hvala Bogu za hitro pokrovko! :D

    Hvala za super idejo!

    OdgovoriIzbriši
  2. Poskusi enako varianto s surovo naribano zeleno. Meni je še bolj všeč kot s kuhano.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz tudi ne maram kuhane zelene. Surova je boljša. S hruškami in majonezo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni sta všeč obe - kuhana in surova. Surova se v solati super obnese naribana z orehi.

    OdgovoriIzbriši
  5. hm, gomoljna zelena ... a bom jaz to dobila na kamniški tržnici?

    OdgovoriIzbriši
  6. Sigurno. Gomoljno zeleno imajo povsod.

    OdgovoriIzbriši