
Abstraktna zadeva na fotografiji ni olje na platnu, je pa olje na skodelici - imam namreč nov hobi, ki se imenuje "izmišljevanje najbolj čudnih solat pod soncem". Pravzaprav gre za dve solati, ena je bolj čudna od druge, obedve z enako čudnim prelivom.
Za preliv zmešamo: soke ene limete, šluk sončničnega olja, ščep soli, malo žličko medu z dodano pomarančo (lahko je tudi navaden med), posušen čili v prahu ter limonsko travo v prahu - vse skupaj zmešamo v možnarju.
Solatni osnovi sta dve, prva je sestavljena iz rdečega radiča ter nalistanih topaz jabolk - za eno osebo vzamemo eno malo glavico radiča ter eno topaz jabolko. Druga pa je sestavljena iz naribane surove rdeče pese in naribanega topaz jabolka. K obema solatama bi po mojem mnenju lepo pasal pečen piščanec, ampak jaz ju jem kot samostojno jed. Kadarkoli, najraje opolnoči, medtem ko z Miss Marple raziskujem umore na angleškem podeželju.
_
Za preliv zmešamo: soke ene limete, šluk sončničnega olja, ščep soli, malo žličko medu z dodano pomarančo (lahko je tudi navaden med), posušen čili v prahu ter limonsko travo v prahu - vse skupaj zmešamo v možnarju.
Solatni osnovi sta dve, prva je sestavljena iz rdečega radiča ter nalistanih topaz jabolk - za eno osebo vzamemo eno malo glavico radiča ter eno topaz jabolko. Druga pa je sestavljena iz naribane surove rdeče pese in naribanega topaz jabolka. K obema solatama bi po mojem mnenju lepo pasal pečen piščanec, ampak jaz ju jem kot samostojno jed. Kadarkoli, najraje opolnoči, medtem ko z Miss Marple raziskujem umore na angleškem podeželju.
No, pa saj niso tako zelo čudne. K rdeči pesi priporočam grenivko ali pomarančo, k radiču z jabolki pa še kakšen fin brie ali pa sladko gorgonzolo + orehe.
OdgovoriIzbrišiSeveda niso! Ampak me ljudje čudno gledajo, ko jim razlagam o svojih novih prehranjevalnih obsesijah. :)
OdgovoriIzbrišiJa, sirček bi šel krasno zraven, ostalo pa tudi, hvala za namig!
Osnovi sta mi všeč, glede preliva pa sporočim, ko tudi sama zamešam. Kjer je topaz jabolko, itak ne more biti slabo. :) Mnjam.
OdgovoriIzbrišiHvala bogu, da si čudna... Tud jaz sem rada čudna... zato piši še več čudnih receptov prosim.. :D
OdgovoriIzbrišiLušta se mi teh tvojih 'čudnosti'... ;)
OdgovoriIzbrišiAnolopka, veš da!
OdgovoriIzbrišiStoryteller, pol pa kar ribežn v roke!
K rdeči pesi krasno gre tudi nariban ali nalistan korenček.
OdgovoriIzbrišiZame absolutno s piščancem in še malo sira. Solate, kot samostojne jedi ne priznavam...vsaj en pikič enega meska rabim:-D
OdgovoriIzbrišiz solato, jaa
OdgovoriIzbriši