tag:blogger.com,1999:blog-21858013.post3566817082680027087..comments2023-10-12T09:58:50.770+02:00Comments on tok zavesti: Gospa, a marate češpljevo kašo?Vanjahttp://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-24385191763056830112011-08-31T20:37:41.083+02:002011-08-31T20:37:41.083+02:00Ko smo bili otroci, smo pri stari mami vedno in ze...Ko smo bili otroci, smo pri stari mami vedno in zelo radi jedli češpljevo kašo. Še vedno jo imam rada! Dobra ideja za kosilo ali večerjo!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-27153954371518137392009-02-15T21:18:00.000+01:002009-02-15T21:18:00.000+01:00Emetadindon, ni za kaj. Jaz sem pa danes kuhala ka...Emetadindon, ni za kaj. Jaz sem pa danes kuhala kašo s česnom in kislo repo. In se jo je nakuhalo za cel pisker - ker nisem nič merila. Najverjetneje je res 7. Naslednjič bom izmerila s skodelicami - da se prepričam in da mi bo razmerje ostalo v spominu! :)Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-73384280270297120322009-02-15T20:53:00.000+01:002009-02-15T20:53:00.000+01:00No, pa sem jo končno le skuhala. Podobno kot ti, m...No, pa sem jo končno le skuhala. Podobno kot ti, malo na zalogo, za večerjo in zajtrk. Njami! Hvala za recept.<BR/>P.S. Tistih 7 krat mi zveni kar realno glede na uporabljeno količino prosa - Pa tebi?<BR/>P.P.S. Mala Miš ni jedla.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-68956963911869360982009-01-29T21:47:00.000+01:002009-01-29T21:47:00.000+01:00Sedemkratno?! Zanimivo.Sedemkratno?! Zanimivo.Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-81057644841614332122009-01-29T20:59:00.000+01:002009-01-29T20:59:00.000+01:00Kar se tiče količin: verjetno je večini znano, da ...Kar se tiče količin: verjetno je večini znano, da se riž nakuha na svojo trikratno količino, proso pa se nakuha na 7 kratno količino. Da ne boste ženske te kaše potem 3 dni zaporedoma jedle ;) .<BR/><BR/>LP, E.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-45339493788054547442009-01-24T20:25:00.000+01:002009-01-24T20:25:00.000+01:00No, na svežem bi jo celo jaz jedla - ampak kakšno ...No, na svežem bi jo celo jaz jedla - ampak kakšno fino račjo s poprom, česa takega kar jedo moji sodelavci pač ne. Mmmm, pa domača pašteta je šele dobra!!Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-16436263960312549452009-01-24T20:05:00.000+01:002009-01-24T20:05:00.000+01:00Pašteta na vročem toastu smrdi po vseh svinjarijah...Pašteta na vročem toastu smrdi po vseh svinjarijah, ki jo vsebuje ... bljak ... pašteto na svežem kruhu pa obožujem :-)Valehttps://www.blogger.com/profile/04009113177222997822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-45243881891964542462009-01-24T20:04:00.000+01:002009-01-24T20:04:00.000+01:00No, včeraj sem se jim spet zazdela smešna, ko sem ...No, včeraj sem se jim spet zazdela smešna, ko sem jedla tuno zmešano s skuto. Sem seveda padla ven in rekla da je meni tudi čudno tisto s pašteto na vročem toastu. So rekli, da to pa res ni nič čudnega. zaključili smo s stavkom da smo si ljudje pač razični. :) Ja, samo da smo eni precej hecni, drugi pa ne.Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-19045753397097451972009-01-24T19:59:00.000+01:002009-01-24T19:59:00.000+01:00Ne, ne pijem piva zraven, ker jih jem za malico :-...Ne, ne pijem piva zraven, ker jih jem za malico :-) čaj pa res :-) u fak, smešna sem ...Valehttps://www.blogger.com/profile/04009113177222997822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-84129238541194240012009-01-24T19:20:00.000+01:002009-01-24T19:20:00.000+01:00Karmen, obstajata dve vrsti suhih sliv - tiste kla...Karmen, obstajata dve vrsti suhih sliv - tiste klasične, ki so zares suhe in te novodobne, ki so preparirane z nekim čudnim kemijskim sredstvom (recimo da je to kalijev sorbat ali nekaj s podobno gnjusnim imenom) da ostanejo mehke - in pocaste. probaj si kdaj kupit tiste ta prave suhe slive, ki jih prodajajo v pokriti tržnici. In tiste kuhane v kaši niti pod razno niso pocaste, tudi če so Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-87903609760545252802009-01-24T17:58:00.000+01:002009-01-24T17:58:00.000+01:00Suhe slive so pocaste.Ko ugrizneš vanjo ni ne tič ...Suhe slive so pocaste.Ko ugrizneš vanjo ni ne tič ne miš, le nekaj gumijastega. Zato ijak.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-92010071762654055372009-01-23T17:36:00.000+01:002009-01-23T17:36:00.000+01:00jaz si tudi vsako jutro v muesli zamešam suhe sliv...jaz si tudi vsako jutro v muesli zamešam suhe slive in marelce. drugače pa prosena kaša, mmmmmm! samo odkar je ne kuha mama, je ne jem več :( dolgotrajen postopek je tole kuhanje... če bom kdaj imela kuhinjski otok, da bom lahko laptop na pult zraven prinesla, bo spet na jedilniku :)spelahttps://www.blogger.com/profile/02584392493340956384noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-10219911557001652932009-01-23T00:22:00.000+01:002009-01-23T00:22:00.000+01:00Vale, predvidevam da zraven piješ pivo. ;)Jackie, ...Vale, predvidevam da zraven piješ pivo. ;)<BR/>Jackie, postopek je napisan, količine pa dam jaz po feelingu. V posodo natočim pol tetrapaka mleka (1/2 l), kašo vsujem po občutku - recimo da naj bi jo bilo za ene 4 pesti. Potem vidiš ko se kuha - glede na konsistenco dodajaš mleko. Sama ponavadi potem toliko zalivam da porabim še preostanek mleka. S količinami enega in drugega si pač nisem na Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-59191776661438683402009-01-22T19:00:00.000+01:002009-01-22T19:00:00.000+01:00oprosti, seveda sem mislila da mi je hecna zgodbic...oprosti, seveda sem mislila da mi je hecna zgodbica z učiteljico, ne da mi je hecno da ne maraš zmletih trupelc na kruhu<BR/>:)PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-48257669579447664632009-01-22T18:58:00.000+01:002009-01-22T18:58:00.000+01:00No, jaz sem se pa FINO nasmejala.( matilda mi je p...No, jaz sem se pa FINO nasmejala.<BR/><BR/>( matilda mi je poslala link do tvojega bloga, and I like it)<BR/><BR/>LP in pridi na obisk<BR/>http://frisnonovojutro.blogspot.com/PolonaPhttps://www.blogger.com/profile/16027996480259994344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-57412782874717436882009-01-22T13:13:00.000+01:002009-01-22T13:13:00.000+01:00jaz bi pa to jedla, suhe slive so zakon. boš zaupa...jaz bi pa to jedla, suhe slive so zakon. boš zaupala kulinarična navodila? čim prej :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-2895059686828575572009-01-22T09:26:00.000+01:002009-01-22T09:26:00.000+01:00Jaz jem vsak dan suhe slive ...Jaz jem vsak dan suhe slive ...Valehttps://www.blogger.com/profile/04009113177222997822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-31179043717419411672009-01-21T22:55:00.000+01:002009-01-21T22:55:00.000+01:00Karmen, kaj pa je narobe s suhimi slivami?!Avena, ...Karmen, kaj pa je narobe s suhimi slivami?!<BR/>Avena, jaz tudi. Z rumom moram nujno poskusiti. Ja, v pečici jo pa jaz naredim v slani varianti - z zelenjavo. Pri nas smo jo poimenovali kašanja - po lazanji. :)<BR/>Emeta, prosena kaša je.<BR/>Svea take enostavne in zdrave jedi bi morale biti čimvečkrat na naših talarjih. Ja, se vrača nazaj, ampak se mi zdi da je to kar malo "modno". No, jaz jo Vanjahttps://www.blogger.com/profile/10180422023947015594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-70314679449829104722009-01-21T22:34:00.000+01:002009-01-21T22:34:00.000+01:00Sploh ne. Mnjami.Jaz sem vesela, da se stare jedi ...Sploh ne. Mnjami.<BR/>Jaz sem vesela, da se stare jedi vracajo nazaj na nase kroznike.<BR/>Obozujem kaso (ali ovsene kosmice) z jabolcno cezano in cimetom.<BR/>Lp! SveaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-43211360361555985262009-01-21T22:14:00.000+01:002009-01-21T22:14:00.000+01:00Meni zveni slastno, samo nimam pojma, kaj je osnov...Meni zveni slastno, samo nimam pojma, kaj je osnovna sestavina - kaša - prosena ali katera druga?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-38638536347123134142009-01-21T16:27:00.000+01:002009-01-21T16:27:00.000+01:00Ooooo, obožujem kašo v vseh oblikah. Tudi češpljev...Ooooo, obožujem kašo v vseh oblikah. Tudi češpljevo. Čeprav jo ponavadi delam z rozinami, ker češpelj največkrat nimam. Pa s sojinim mlekom. Pa s cimetom, pa včasih še z malo ruma, he, he.<BR/>Če pa ta poc streseš v pekač, preliješ s smetano in zapečeš je pa še boljše. Mmmm!Avenahttps://www.blogger.com/profile/00893225836786984815noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-21858013.post-83071706279746469372009-01-21T07:41:00.000+01:002009-01-21T07:41:00.000+01:00Ne zdi se mi smešno. Okusi so različni. Ampak suhe...Ne zdi se mi smešno. Okusi so različni. Ampak suhe slive? Ijaaak.Anonymousnoreply@blogger.com