
Tole je zame še vedno ena najboljših pit kar sem jih kdajkoli jedla (in naredila). Recept je sestavljen iz treh različnih receptov - spodnje krhko testo je klasika 3:2:1, nadev je vzet iz neke stare kuharske revije, drobtinice za posip pa iz recepta Jamieja Oliverja.
Krhko testo 1:2:3:
300g moke (ponavadi vzamem kar pirino polnozrnato)
200g masla
100g sladkorja
1 jajce
Nadev:
500 g skute
3 jajca
1 zavitek praška za vanilijev puding
120g sladkorja
soke ene limone
sadje (v tem primeru rabarbara - surova, narezana na kose)
Drobljenec:
150g moke
100g masla
100g sladkorja
50g sesekljani mandljev
(sama količine za drobljenec prepolovim, saj pečem v okroglem tortnem modelu, pa bi bilo, v primeru da bi vzela navedene količine, drobljenca preveč)
Testo razporedite po modelu (ni treba nič valjati, se da s prsti oblikovati) in ga ob straneh privihate ter prešpikate z vilico. Na testo vlijete skutino maso, na vrh naložite rabarbaro in vse skupaj posujete z drobljencem. Pečete na 180 stopinj celzija, približno 45 minut. Simpl, ne?!
Krhko testo 1:2:3:
300g moke (ponavadi vzamem kar pirino polnozrnato)
200g masla
100g sladkorja
1 jajce
Nadev:
500 g skute
3 jajca
1 zavitek praška za vanilijev puding
120g sladkorja
soke ene limone
sadje (v tem primeru rabarbara - surova, narezana na kose)
Drobljenec:
150g moke
100g masla
100g sladkorja
50g sesekljani mandljev
(sama količine za drobljenec prepolovim, saj pečem v okroglem tortnem modelu, pa bi bilo, v primeru da bi vzela navedene količine, drobljenca preveč)
Testo razporedite po modelu (ni treba nič valjati, se da s prsti oblikovati) in ga ob straneh privihate ter prešpikate z vilico. Na testo vlijete skutino maso, na vrh naložite rabarbaro in vse skupaj posujete z drobljencem. Pečete na 180 stopinj celzija, približno 45 minut. Simpl, ne?!
tole je še najbolj simpl pojest, vse ostalo je zame višja znanost :-) Njamsi!!!
OdgovoriIzbrišiO pismo, bi mi pasala! Res zgleda sočna. ;)
OdgovoriIzbrišiLP!
Kako pa to super zgleda! Mnjam.
OdgovoriIzbrišijaz sicer nikoli ne pečem, ampak zaradi tele pite bi se že skoraj moralo prelomiti hišna pravila.
OdgovoriIzbriširabarbara zveni tako eksotično:) a to se da na kontinentu prodajajo? poznam samo iz bbc nadaljevanj in anglokuharic.
OdgovoriIzbrišiaaaaaa, zdej je lih taka ura, da bi napadla hladilnik, če bi blo kej not. če bi se pa tale pita znašla na kakšni polici, bi si pa še prste polizala na koncu!
OdgovoriIzbrišimmmmmmmmmmm... super recept, moram kmalu sprobat, mamo rabarbaro na vrtu!!! tenx.
OdgovoriIzbrišiMmmm, če je pol tako dobra, kot je lepa..., pa verjamem, da je. Bila ))
OdgovoriIzbrišitole pa super zgleda ... ali malo več napišeš kako naredim nadev ... jajca + sladkor verjetni skupaj zmešaš in dodaš sok ene limone ... kam pa vmešam puding? bom jutri naredila tole pito, pa me zanima tale nadev ... hvala za fajn recept
OdgovoriIzbrišiBarbara, kot piše: vse skupaj zmešaš. :) Pa da ne bi pudinga slučajno kuhala - prah zmešaš med ostale sestavine in to je to.
OdgovoriIzbrišiEvo pita narejena in zelo pohvaljena ... res je simpl za nardit in zelo dobra dobra ... ;-)))
OdgovoriIzbrišiBarbara, me veseli da ti je všeč! :)
OdgovoriIzbrišiobožujem rabarbaro, obožujem pite...najbolj obožujem rabarbarino pito
OdgovoriIzbrišiPitka je ravnokar skočila v pečico!Hvala za fantastičen recept:)
OdgovoriIzbrišiOdlična pita!! Sem iskala recept in naletela na tvojega in sem vesela, da sem. Zelo dobra! Priporočam.
OdgovoriIzbrišiVelikost pekača?
OdgovoriIzbrišiPremer 26.
OdgovoriIzbrišiKoličina rabarbare? 🤔
OdgovoriIzbriši