
Letos pečemo v duetih. Je veliko bolj kratkočasno kot če človek peče sam, poleg tega se lahko izvede več receptov naenkrat, na koncu pa lepo pobašeš polovico in odneseš domov. Praktiš!
Tale je lanski, torej preverjen, za medene medvede:
1/2 kg moke
1 žlička sode
15dkg medu
15 dkg sladkorja v prahu
15 dkg masla
2 jajci
cimet
Zgnetemo, zvaljamo, izrežemo, položimo na pleh, fliknemo v ror, pečemo na 180 stopinj, približno deset minut.
beautifull art!
OdgovoriIzbrišikje se pa tak medvedji modelček dobi?
OdgovoriIzbrišipredlagam, da prineseš kakega naokoli naslednji teden, v zameno pa dobiš siciljanske kroglice "Mizzica" :) ena runda je bila že v soboto narejena, druga sledi to soboto :)
OdgovoriIzbrišimene ze malce sladkorna daje od vseh teh dobrot ;)
OdgovoriIzbrišiNataša, kupila sem ga nekje ob švicarsko-nemški meji. :)Ti ga lahko lahko posodim če češ. Jutri proti večeru bom v vaših logih, pa ti ga lahko prinesem. No, lahko tudi danes zvečer po končani peki. Sporoči! Če rabiš pomoč pri peki me lahko najameš. :)
OdgovoriIzbrišiŠpela, z veseljem menjam! :)
Sv3der, ne paničari! ;)
Pri nas se je sezona peke začela včeraj z ritalnim odpiranjem knjižice Kuhinja Emigile Romagne, kar pomeni da bo fotr začel s pripravami za božično pogačo, ko speče ene dve omamni gospe, pridejo na vrsto medenjaki (tone medenjakov), ki jih ptem mama in vsi bližnji, daljni, neznani, novi...pridno tamanijo en mesec. Jaz sem bolj od šunkic, sirov;-)
OdgovoriIzbrišiSo pa tile medoti prav mamljivi. Mu bom pokazala recept!
super simpl in dobr 1A.
OdgovoriIzbrišipri nas zvezdice.
hvala za idejo!
Staša, ni za kaj. Me veseli da so vam všeč!
OdgovoriIzbrišitudi meni so všeč. res so enostavni. samo škoda, da nisem našla medveda. :)
OdgovoriIzbriši