

200g čičerikine moke
175g masla
50g kokosove moke
10g sezama
130 g sladkorja v prahu
5 kapljic eteričnega olja pomaranče
ščepec muškatnega oreščka
V stopljeno maslo umešamo moko in pražimo (mešamo!) toliko časa, da zmes zadiši in postane rjava (cca. 10 minut). Nato v maso umešamo sladkor, kasneje pa še kokos in začimbe/dišave. Z začimbami/dišavami se lahko poigramo in fliknemo noter kar nam pač paše... Ko se zmes ohladi naredimo majhne kroglice. Njihova poglavitna lastnost je, da jih hipoma zmanjka!
Zgledajo njami, piše se pa kroglice, brez j.
OdgovoriIzbrišiHvala za opozorilo. Popravljeno!
OdgovoriIzbrišiHm, jaz pa delam kroglice Besan Ladu. Se malce razlikujejo od tvojih: uporabljam rožno vodico, pa kardamom (oboje kupujem v Hare krišna centru v LJ), namesto sezama pa zmlete lešnike ali mandlje. Pa še nekaj kuharskih skrivnosti. :)
OdgovoriIzbrišiAha, so to te katerih recept je v Krišnovi kuhinji?! Nikoli se mi ne uspe odvlečt do krišna centra, da bi tam nakupila vse potrebno...
OdgovoriIzbriši